VOCH Správy Rôzne

Dedinou prešli čerti aj anjeli: Mikuláš dodržal tradície a napriek lockdownu dorazil, FOTO

Čerti, anjeli aj Mikuláš. Ako kedysi prešli dedinou na východe. Za dodržania všetkých covid opatrení.

Ilustračný obrázok k článku Dedinou prešli čerti aj anjeli: Mikuláš dodržal tradície a napriek lockdownu dorazil, FOTO
15
Galéria

Zvyky našich predkov na 6. decembra sa tradujú dodnes aj na východe v zemplínskej obci Zalužice (okres Michalovce) pri brehoch Zemplínskej šíravy. Dedinou chodil Mikuláš so svojimi pomocníkmi. Tak ako kedysi, ako si to pamätáme. Veľká radosť v očiach malých, ale rozveselilo to aj tých najstarších obyvateľov.

Čerti v Zalužiciach

Kedysi chodil dedinou (aj mestom) mikulášsky sprievod, v ktorom bol aj sv. Mikuláš. Nielen pandémia, ale aj moderná doba ukrojila z pekných zvykov. Niekde však stále pretrvávajú a tešia sa z nich dodnes.

Napriek koronavírusu sa rozhodli v tejto ťažkej dobe potešiť obyvateľov Zalužíc. Mikuláš tam prišiel napriek lockdownu. Dodržal všetky opatrenia, nariadenia a porozdával darčeky všetkým deťom do 15 rokov.

Prečítajte si aj:

Viac ako 170 mikulášskych balíčkov

Ako zverejnila obec Zalužice na svojom oficiálnom facebooku, Mikuláš prešiel všetky ulice a každé dieťa od tých najmenších až po tých, ktorí dosiahli 15 rokov, dostalo od neho sladký mikulášsky balíček.

,,Pokiaľ vás nezastihol doma (keďže detí bolo viac než 170), tak si svoj balíček vyzdvihnite na obecnom úrade počas úradných hodín, najneskôr do konca tohto týždňa," dodala obec.

V dedine na Zemplíne dodržiavajú zvyky a tradície
15
Galéria

Chcete vedieť viac?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM