Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Dediny z okolia Michaloviec? Sledujte, kde všade majú svojich menovcov!

Nielen ľudia, ale aj také obce majú svojich menovcov. A platí to i pre tie v okrese Michalovce. Veď sa pozrite na to, kde všade nájdete dediny s názvom, ktorý vám bude dobre známy.

Ilustračný obrázok k článku Dediny z okolia Michaloviec? Sledujte, kde všade majú svojich menovcov!
Zdroj: Dnes24.sk

So vznikom názvov obcí bývajú spojené aj rôzne legendy. Niektoré už na prvý pohľad pôsobia takpovediac rozprávkovo, niektoré sú uveriteľnejšie. Zaujímavé by bolo možno porovnať, čo hovoria jednotlivé legendy v prípade dvoch alebo viacerých obcí, ktoré sa volajú rovnako. A nemuseli by sme chodiť vôbec ďaleko, lebo aj dediny v Michalovskom okrese majú naprieč Slovenskom svojich menovcov. A práve na tie sme sa v našom článku zamerali.

A nebudeme teraz hovoriť o dvojslovných názvoch, kde je rôzny len prívlastok. Veď taká Poruba sa v zozname slovenských obcí vyskytuje hneď 11-krát a z toho len jedna je tá naša, Poruba pod Vihorlatom. Nebudeme však hovoriť ani o názvoch s drobnými odchýlkami. Do nášho prehľadu sme zaradili len obce s presne rovnakým názvom.

Najväčší pozor si pri zadávaní do navigácie treba dávať pri obci Závadka a Lúčky. Tie majú totiž hneď dvoch menovcov! No a jedného menovca majú hneď viaceré obce okresu Michalovce.

Obec v Michalovskom okrese Obec s rovnakým názvom nájdete aj v okrese
Závadka Humenné, Gelnica,
Lúčky Žiar nad Hronom, Ružomberok
Senné Veľký Krtíš
Horovce Púchov
Beša Levice
Klokočov Čadca
Oreské Skalica

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM