Rôzne

Divadlo na nebi nad Šíravou: Zdvihnete hlavu hore a toto môžete zbadať! FOTO

Návštevníkom Zemplínskej šíravy sa v týchto dňoch môže naskytnúť zaujímavý pohľad. Čo sa deje na nebi nad zemplínskym morom?

Ilustračný obrázok k článku Divadlo na nebi nad Šíravou: Zdvihnete hlavu hore a toto môžete zbadať! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Nad Šíravou lietajú vzdušní nadšenci. Desiatky paraglajdistov zo zahraničia i Slovenska sa vznášajú nad slovenským morom a regiónom Zemplína. V rekreačnom stredisku Kaluža je medzinárodné stretnutie motorových paraglajdistov, kde môžu ľudia vidieť takpovediac divadlo na nebi.

Lietajú si nad Šíravou

Už po piatykrát sa stretávajú priaznivci motorového paraglidingu na východe republiky v malebnom prostredí pod Vihorlatom v blízkosti vodnej plochy Zemplínska šírava v obci Kaluža. Kto sa tohto podujatia už zúčastnil, môže potvrdiť, že je to vrcholná akcia priaznivcov motorového paraglidingu. Je zameraná na relax a oddych s rodinnými príslušníkmi.

Už tradične sa jej okrem slovenských pilotov zúčastňujú aj českí piloti. Výlety po okolí, či už na padáku, virníku alebo motorovom rogale sú úchvatné a nezabudnuteľné. Nad hlavami rekreantov a turistov lietali najmä ráno a podvečer. Vtedy je vzduch pokojnejší a nie sú také turbulencie.

Čítajte tiež: Oslavy 50. výročia Šíravy pokračujú: Ľudí čaká diskotéka v retro štýle!

Z vtáčej perspektívy

Paraglajdisti štartujú z trávnatej plochy pri obci Kaluža, ale v dňoch 22. až 23. júla sú vyhliadkové lety z letiska Jasenov nad Šíravou. Medzinárodné stretnutie motorových paraglidistov môžete vidieť v Kaluži na Zemplínskej šírave. Návštevníci športovej aktivity si môžu vyskúšať pohľady na Zemplínsku šíravu z vtáčej perspektívy za účasti inštruktorov.

Počas trvania projektu sú pripravené bohaté kultúrno – spoločenské aktivity pre účastníkov a obdivovateľov paraglidingu. V sobotu 23. júla je pripravený malý letecký deň a od 17. hodiny ukážky leteckej techniky. Podujatie je súčasťou retro osláv Šíravy, ktoré ukončí retro diskotéka.

Môže vás zaujímať:

Vodné radovánky v Michalovciach a okolí? Špeciálny ťahák, ktorý sa vám v lete zíde

DJ Robin (34) z Michaloviec to prezradil: Song, aký nesmel chýbať na žiadnej svadbe v Michalovciach

Desiatky paraglajdistov sa vznášajú nad Šíravou
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM