Kultúra

Divadlo pri fontáne má za sebou úspešnú premiéru: Poznáme dátum reprízy úspešného predstavenia

V ostatných dvoch desaťročiach vzniklo v našom meste niekoľko amatérskych súborov. Združovali sa pri školách, občianskych združeniach a podobne. Podľa svojich možností, ľudských i materiálnych, vydržali dlhší či kratší čas. Dokonca bolo obdobie, keď sa zdalo, že už ani o túto tvorivú činnosť nie je.

Ilustračný obrázok k článku Divadlo pri fontáne má za sebou úspešnú premiéru: Poznáme dátum reprízy úspešného predstavenia
Zdroj: Dnes24.sk

Úspešná premiéra

Ochotnícke Divadlo pri fontáne, ktoré pôsobí pri Mestskom kultúrnom stredisku Michalovce, uviedlo svoju ďalšiu premiéru. Tá sa od roku 2012 koná vždy 12. decembra.

Pôvodná veselohra scenáristky a herečky divadelného súboru Miriam Adamíkovej a režisérky Jely Timkovej mala u divákov veľký úspech. Hra Super žena nastavuje zrkadlo do života jednej rodiny a úsmevnou formou naznačuje niekoľko problémov dnešnej doby.

Herci boli za svoje výkony často odmeňovaní potleskom. Pre veľký záujem divadelníci plánujú uviesť niekoľko repríz, najbližšia bude 28. decembra v mestskom kultúrnom stredisku.

Divadlo pri fontáne

Ochotnícke Divadlo pri fontáne má za sebou niekoľko rokov trénigu. Stále sa učí chodiť, ale ide mu to celkom dobre, lebo má pevnú oporu v MsKS Michalovce, od riaditeľky až po technikov, výtvarníkov. Herci podrástli. Do pokladničky skúseností si uložili ďalšie vystúpenia. Súbor sa predstavil aj na Mihaľovskich deskoch a inde.. V Divadle pri fontáne sa stretli tiež úspešní recitátori, hudobníci, speváci. Dvakrát sa predstavili divákom v tematicky zameranom soirée. Jednotlivcom sa darilo aj v súťažiach pre mladých moderátorov v Banskej Bystrici, pre rétorov – Štúrov Zvolen. Jedna z dvorných scenáristiek – Miriam – je aj výbornou výtvarníčkou a kolegov divadelníkov prekvapila výstavou koláží vo Freedome.

Repríza sa uskutoční 28.12 o 17.00 hod.

Môže vás zaujímať:

Ťahák, ktorý sa vám v týchto dňoch zíde: Takto budú cez sviatky otvorené známe michalovské obchody

Vianočný punč, medovina, či gaštany: Koľko pod stromčekom vysolíme za obľúbené dobroty?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM