Zuzana Ročeňová Rôzne

Dlhoočakávaným kruháčom vraj chýba priliehave meno: Dáme to?

V uplynulom roku sa v našom meste dokončili dve nové kruhové križovatky, ktorým však chýba výstižné pomenovanie. Mesto dáva do povedomia zaujímavý prieskum, do ktorého sa môžeme zapojiť aj my a prispieť svojimi nápadmi.

Ilustračný obrázok k článku Dlhoočakávaným kruháčom vraj chýba priliehave meno: Dáme to?
Zdroj: Dnes24.sk

O budúcom pomenovaní kruhového objazdu ulíc Štefániková – Humenská cesta a kruhovom objazde Okružná – Špitálska môžeme po novom rozhodovať aj my. Stačí sa zapojiť do prieskumu, ktorý uverejnilo mesto na svojej oficiálnej stránke, vyplniť príslušné kolónky a prispieť svojím nápadom. Viac TU.

Michalovce, ako už je známe, patria na Slovensku k mestám s najväčším počtom kruhových objazdov, zatiaľ ich máme deväť a posledné dva pribudli v uplynulom roku.

S výstavbou v poradí ôsmej okružnej križovatky ulíc Špitálska a Okružná, sa začalo v máji 2014 a do užívania motoristov bola odovzdaná začiatkom júla 2014. Stavebný projekt si vyžiadal z rozpočtu mesta Michalovce 420 tisíc eur. Viac o spomínanej okružnej križovatke – Michalovskí vodiči jazdia už po novom: Kruhový objazd na Špitálskej a Okružnej je už dokončený!

Dlho očakávaný deviaty kruhový objazd, ktorý sa nachádza na križovatke Humenská – Sobranecká – Močarianska a Štefánikova ulica, bol dokončený v mesiaci október 2014, s tým že stavebné práce odštartovali v marci 2014. Stavebný projekt v hodnote viac ako 2,3 milióna eur s DPH bol financovaný zo zdrojov Európskej únie a štátneho rozpočtu Slovenskej republiky. O jeho otvorení sme vás informovali v článku – V Michalovciach jazdíme už oficiálne po novom: Slávnostne otvorili najväčší kruháč v meste! FOTO

Spomínané križovatky patrili k najfrekvento­vanejším úsekom a samotné objazdy výrazne zlepšili celkovú plynulosť a bezpečnosť cestnej premávky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM