Ondrej Petričko Krimi

Dlhoprstý Jozef (24) sa dostal do pasce: Pri krádeži ho pristihla upratovačka

Kuriózny prípad riešia michalovskí policajti. Zlodej, ktorý ukradol kľúče od rekonštruovaného objektu, sa tam po dni vrátil, aby si odniesol medené káble. Skryl sa pod stolom a vyčkal kým všetci z firmy odídu. Keď chcel po krádeži utiecť, čakalo ho prekvapenie.

Ilustračný obrázok k článku Dlhoprstý Jozef (24) sa dostal do pasce: Pri krádeži ho pristihla upratovačka
Zdroj: Webnoviny.sk

Vynaliezavosť zlodejov nemá hraníc a znova sa potvrdilo, že pri strate či odcudzení kľúčov od Vášho majetku, je dôležité v čo najkratšom čase si vymeniť zámky. „Michalovskí policajti z prečinu krádeže obvinili 24-ročného Jozefa z Michaloviec, ktorý v pondelok okolo 13.00 hod. cez neuzamknuté vchodové dvere vyšiel schodiskom na poschodie k rekonštruovanej časti budovy firmy na Ulici J. Hollého v Michalovciach,“ povedal košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Pristihla ho upratovačka

V budove z plastovej priehradky odcudzil zväzok kľúčov od objektu, v úmysle ich neskôr použiť pri krádeži. „Následne sa na druhý deň o 15.00 hod. sa počas prevádzky do objektu vrátil, kde sa ukryl pod stôl a vyčkal, kým budovu neopustia všetci zamestnanci. Potom z rekonštruovanej časti odcudzil použité zvitky medených káblov cca 50 metrov.“

Nečakal však prekvapenie, ktoré na neho čakalo. „Pri odchode však narazil na „kosu“, nakoľko zámky dverí už boli vymenené. Takto ho v budove večer o 22.00 hod. pristihla upratovačka a zavolala políciu,“ dodal hovorca.

Michalovskej spoločnosti spôsobil krádežou škodu vo výške 70 eur, bez poškodenia zariadenia. „Obvineného muža policajti umiestnili do cely policajného zaistenia a v prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM