Krimi

Dlhoprstý v rukách policajtov: Za krádež a dve nevydarené vlámačky mu hrozí basa!

Muž (37) z okresu Michalovce ma poriadne za ušami. Podľa polície úradoval v autobazáre a dvakrát mu krádež nevyšla. Teraz čelí nepríjemnému obvineniu a hrozí mu až dvojročný pobyt za mrežami.

Ilustračný obrázok k článku Dlhoprstý v rukách policajtov: Za krádež a dve nevydarené vlámačky mu hrozí basa!
Zdroj: TASR

Michalovskí policajti obvinili muža (37) z obce Bracovce, v troch prípadoch z prečinu krádeže a v dvoch v štádiu pokusu. „Obvinený muž sa vlámal do skladu jedného z michalovských autobazárov, odkiaľ odcudzil štyri hliníkové disky s pneumatikami,“ uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Majiteľovi krádežou a poškodením zariadenia spôsobil škodu viac ako 500 eur.

Ako ďalej informovala Mésarová, v dvoch prípadoch z nedele išlo o pokus. „Vo večerných hodinách sa najprv vlámal do skladu na parcele neobývanej novostavby rodinného domu v katastrálnom území Stráňany v Michalovciach, pričom ho vyrušil majiteľ susedného domu a tak nestihol nič ukradnúť. Spôsobil však škodu na zariadení 20 eur. Potom prešiel na druhú parcelu, kde sa pokúsil vlámať do záhradného domčeka. To sa mu však nepodarilo,“ povedala policajná hovorkyňa. Majiteľovi v tomto prípade spôsobil škodu na zariadení 100 eur.

Podozrivého muža zadržala bezprostredne po čine policajná hliadka PMJ, následne bol umiestnený do cely policajného zaistenia. „Za tieto skutky mu hrozí až dvojročné väzenie,“ doplnila Mésarová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM