Veronika Ondo-Cholewová Správy

Dnes sa to už nezdá, ale zažili sme to na vlastnej koži: Teplotný rekord Michaloviec prekonaný!

Cez týždeň padali teplotné rokordy! Nielen na Slovensku ale aj v našom meste. Pozrite, koľko namerali na michalovskej klimatologickej stanici.

Ilustračný obrázok k článku Dnes sa to už nezdá, ale zažili sme to na vlastnej koži: Teplotný rekord Michaloviec prekonaný!
Foto: Romana Buganová / Zdroj: Dnes24.sk

Prekonaný absolútny rekord

V utorok 5.4.2016 dosiahla maximálna teplota vzduchu na klimatologickej stanici Michalovce 25,7 °C. Podľa Evy Čepčekovej zo Slovenského hydrometeorogického ústavu ide o vyrovnanie rekordu z roku 2009 v Michalov­ciach pre tento deň.

„V stredu 6.4.2016 dosiahla na stanici Michalovce maximálna teplota vzduchu až 26,5 °C, došlo k prekonaniu rekordu pre deň 6.4. v Michalov­ciach,“ povedala pre Michalovce24 E. Čepčeková zo SHMÚ.

Na viacerých miestach západného a stredného Slovenska bol letný deň. Na východe bolo takýchto lokalít menej. Prvý letný deň z hľadiska teplôt bol na Slovensku už v pondelok (4.4.). Najteplejšie bolo v Hurbanove (25,8 stupňa C), o pár desatín menej v Prievidzi, Žihárci a Podhájskej.

Michalovce 24 vždy s aktuálnou predpoveďou

Počas prvých aprílových dní slnko michalovské ulice nešetrí, pred vrtochmi počasia však treba byť pre istotu v strehu. S našou sekciou o počasí máte aktuálnu predpoveď počasia šitú na Michalovce. Stačí, keď na ľavej lište našej stránky, pod kalendárom, kliknete na ikonku predpovede počasia.

Šikovná a prehľadná predpoveď vo forme časového harmonogramu ukazuje očakávanú teplotu na jednotlivé hodiny dňa so symbolmi (dážď, oblačnosť atď …). Nájdete v nej však aj informáciu o rýchlosti vetra či o čase východu a západu slnka. Predpoveď na Michalovce 24 vám prezradí všetko o počasí nielen na aktuálny deň, ale i niekoľko dní dopredu. Dáta k predpovediam dodáva Nórsky meteorologický inštitút (MET Norway).

Titul. foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Elegantné labute pri Šírave sa ľudí neboja: Vieme, kde presne čakajú, FOTO

Netradičné vítanie jari v Michalovciach: Desiatky bežcov v uliciach, FOTO

Jarné čistenie Zemplínskej šíravy: Z obľúbenej vodnej nádrže vyvážali odpad desiatky nákladiakov! FOTO

Na michalovské námestie zavítala jar: V uliciach rozkvitli prvé kvety, FOTO

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM