Rôzne

Do kín príde Čiara: Triler z prostredia slovensko-ukrajinského pohraničia! VIDEO

Tvorcovia očakávaného kriminálneho trileru Čiara - "o hraniciach, ktoré sa dajú prekročiť iba raz", finišujú s postprodukciou. Film by mal prísť do kín v auguste.

Ilustračný obrázok k článku Do kín príde Čiara: Triler z prostredia slovensko-ukrajinského pohraničia! VIDEO
Zdroj: TASR

Dokončuje sa filmová hudba, ktorú pre nový slovenský film v réžii Petra Bebjaka zložil Slavo Solovic. V kinách sa má snímka, ktorá je inšpirovaná skutočnými udalosťami odohrávajúcimi sa na slovensko-ukrajinskej hranici, objaviť začiatkom augusta.

Čiaru nakrúcali v lete a na jeseň minulého roka a v súčasnosti sa nachádza v posledných štádiách postprodukcie. Tú má na starosti spoločnosť HomeMedia Production. Pri nahrávaní hudby asistoval hudobnému skladateľovi a producentovi Slavovi Solovicovi aj Andrej Jobus z hudobnej skupiny Karpatské chrbáty. „Film sa odohráva v prostredí so špecifickou kultúrou, ktorej melodiku a atmosféru sme chceli stvárniť čo najautentickejšie. V štúdiu to preto bola samá píšťalka, píšťala, fujara a citara,“ priblížila zákulisie tvorby filmovej muziky Wanda Adamík Hrycová, producentka snímky z prostredia slovensko-ukrajinského pohraničia, kde sa prepletajú kultúry, jazyky i ľudské osudy.

Hviezdne obsadenie

Snímka je zasadená do času, keď Slovensko vstupuje do Schengenu a nad rozbehnutými kšeftami s pašovaním a prevádzačstvom visí veľký otáznik. V centre stojí rodina Krajňákovcov, ktorú čakajú rušné časy – problémy s nelegálnym obchodom s cigaretami striedajú rodinné drámy, kedy hrdinom neostáva nič iné, len prekročiť všetky hranice.

Film má ambíciu zaujať diváka nielen pútavým príbehom, ale aj obsadením. V hlavných úlohách sa predstavia Emília Vášáryová, Tomáš Maštalír, Zuzana Fialová či Andy Hryc. V hereckej zostave figurujú tiež ukrajinské hviezdy Rimma Zyubina a Stanislav Boklan či český herec Filip Kaňkovský. Za kamerou stál Martin Žiaran, pod scenár sa podpísal Peter Balko.

Východoslovenské ľudovky

Nový slovenský titul prinesie i chytľavé východoslovenské ľudovky v podaní kapely Dzive zvery. Zaspievajú si v nej Tomáš Maštalír alias Adam Krajňák a Andy Hryc, ktorý stvárňuje policajného dôstojníka Petra Bernarda. Hoci Tomáš Maštalír prezradil, že spev nie je jeho komfortná zóna a spieva väčšinou len v aute či sprche, úloha frontmana kapely mu nerobila problém.

Informácie za tvorcov filmu poskytla Monika Želasková.

Titulné foto: ilustračné

Pozrite si prvý teaser k filmu.

Zdroj: Facebook
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM