Veronika Ondo-Cholewová Kultúra

Do Michaloviec mieri špička medzi baletnými súbormi: Ruský súbor zatancuje Labutie jazero

Najslávnejší ruský baletný súbor St. Peteburg zavíta do Michaloviec. V našom meste predstaví svoje najznámejšie dielo Labutie jazero.

Ilustračný obrázok k článku Do Michaloviec mieri špička medzi baletnými súbormi: Ruský súbor zatancuje Labutie jazero
Zdroj: TASR

Ruský baletný súbor St. Petersburg balet, ktorý tvorí 45 členov, konečne zavíta aj do Michaloviec. V rámci svojho európskeho turné sa predstaví 24. októbra o 19:00 hod. v Mestskej športovej hale.

Divákov nenechajú chladnými

St. Petersburg balet existuje už 27 rokov a odohral tisíce vystúpení po celom svete. V našom meste predstaví svoje najznámejšie dielo Labutie jazero v pôvodnej verzii. Súbor sa v takomto veľkom zložení predstaví po prvýkrát vôbec aj na Slovensku.

Labutie jazero je z klasického repertoáru jednoznačne najslávnejší balet, milujú ho diváci po celom svete. Baletné choreografie na nesmrteľnú hudbu P.I.Čajkovského nenechajú chladného ani jedného diváka. Rozprávkový príbeh o labutej princezne Odette a princovi Siegfriedovi, plný kúziel, ktoré im zamiešajú osudy. Je to príbeh o súboji dobra a zla .

Zachováva tradície

St. Petersburg balet zachováva skutočné tradície ruského klasického baletu. Predstavenie sa hrá v pôvodnom znení, tak ako ho koncipovali veľkí ruskí choreografi. Súbor je držiteľom rekordu počtom 250 odohraných predstavení za rok. Vystupuje v petrohradských palácoch a v zahraničí na javiskách najznámejších divadiel na svete.

Tvorivá výprava so súborom začala predstavením v preslávenom imperátorskom divadle Ermitáže, ktoré je súčasťou múzejného komplexu. V tomto divadle vystupuje po viac ako štvrť storočia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM