Správy Iné športy

Do Michaloviec mieria siláci. Zažijeme aj exhibíciu thajského boxu

Do metropoly Zemplína si to namieria silní muži aj ženy. To však nie je všetko. Čaká nás aj exhibícia thajského boxu.

Ilustračný obrázok k článku Do Michaloviec mieria siláci. Zažijeme aj exhibíciu thajského boxu
Zdroj: TASR

Do Michaloviec zamieria siláci z rôznych kútov Slovenska. Predposledná októbrová sobota tohto roku v našom meste bude totiž patriť celoslovenskej súťaži o Pohár Matice slovenskej, usporiadanej pod záštitou Domu Matice slovenskej (DMS)a ŠK Zemplín Michalovce.

Čítajte tiež: Radnica považuje šport za jednu z priorít: Toto ponúka pre Michalovčanov

Siláci na lavičkách

Pôjde o pohárovú súťaž dorastencov, juniorov, mužov, žien, mužov masters a telesne postihnutých. Na silákov a siláčky sa môžete prísť pozrieť do Mestskej športovej haly v Michalovciach 22. októbra. Podujatie bude zadarmo.

Čítajte tiež: Dobrovoľný hasičský zbor v Michalovciach? V meste pôsobí už 140 rokov

Na súťaži sa zúčastňujú každoročne desiatky športovcov z celého Slovenska, ktorí si chcú zmerať sily v tlaku na lavičke. Na regulárny priebeh súťaže dohliada vždy hlavný rozhodca a postranní rozhodcovia. Účastníci v tejto súťaži súperia o to, komu sa podarí viackrát zdvihnúť váhu nad seba. Hmotnosť, ktorú dvíhajú, bude vyrátaná podľa telesnej hmotnosti súťažiacich.

Exhibícia

Pre divákov je pripravené aj jedno prekvapenie. Organizátori prezradili, že okrem súťaži o pohár, si budú môcť návštevníci vychutnať ešte niečo. „Exhibične vystúpi Thajský box Michalovce,“ zverejnili. Thajský box alebo thaibox je bojový šport pochádzajúci z Thajska, známy aj ako umenie ôsmich končatín, pretože v zápase sa využívajú údery päsťami, údery lakťami, kopy nohou a kolená.

Čítajte tiež: Krásny úspech michalovských kickboxerov: Domov prišli s 10-timi medailami!

Má pôvod vo vojenskom výcviku, ktorý thajská armáda vykonáva už niekoľko storočí, pretože tento bojový štýl vznikol vo vojnách v boji muža proti mužovi. Thajský box má bohatú kultúru a tradície, vychádzajúce z budhizmu a animizmu. Pozrieť sa na tento exhibičný zápas môžete taktiež bezplatne.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM