Kultúra

Do Michaloviec zavítajú veľké herecké mená: Nebude chýbať Vášáryová, Fialová ani Maštalír

Do nášho mesta už dnes prídu veľké herecké mená. Nebudú chýbať napr. Emília Vášáryová, Tomáš Maštalír, či Andrej Hryc. Čo sa to chystá?

Ilustračný obrázok k článku Do Michaloviec zavítajú veľké herecké mená: Nebude chýbať Vášáryová, Fialová ani Maštalír
Zdroj: TASR

V michalovskom kine dnes čaká publikum špeciálna predpremiéra nového slovenského filmu Čiara. Zúčastnia sa na nej nielen jeho tvorcovia, ale aj samotní herci.

Ako informovala Katarína Droppová z Media & Communication Consulting, ide o poďakovanie východoslovenskému publiku, z ktorého množstvo ľudí pomáhalo pri vzniku tejto snímky. Účasť na dnešnom premietaní filmu Čiara prisľúbili Wanda Adamík Hrycová spolu so scenáristom Petrom Balkom, ale aj herci Emília Vášáryová, Tomáš Maštalír, Zuzana Fialová, Andrej Hryc, Eugen Libezňuk či Kristína Kanátová.

Scenár filmu vychádza z rozprávania reálnych ľudí, ktorí žijú v reálnom prostredí slovensko-ukrajinskej hranice. Tvorcovia snímky sa podujali ambiciózne zachytiť historky, príbehy a osudy východnej časti malého Slovenska, kde sa prelínajú kultúry, nárečia, zvyky.

Čiara zachytáva nárast nervozity pri budovaní ostro stráženej hranice schengenského priestoru pred rokom 2007. Nová situácia ovplyvní životy ľudí žijúcich na oboch stranách „čiary“, pre ktorých je zdrojom obživy aj snov o krajšej budúcnosti pašovanie cigariet a ľudí. Nezastaviteľná lavína udalostí spôsobí, že Adam Krajňák (Tomáš Maštalír) bude musieť niesť následky svojich činov a spochybniť svoje vlastné hranice, ktoré doteraz odmietal prekročiť. Film bude do distribúcie slovenských kín uvedený 3. augusta.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM