Správy

Do michalovskej školy zamierili exotické lektorky: Jedna z Brazílie, druhá z Indonézie

Zamierili si to do nášho mesta z naozaj exotických krajín. Do michalovskej školy zavítala jedna lektorka z Brazílie a druhá z Indonézie.

Ilustračný obrázok k článku Do michalovskej školy zamierili exotické lektorky: Jedna z Brazílie, druhá z Indonézie
Zdroj: TASR

Projekt Educate Slovakia, ktorý bol koncom januára tohto roka realizovaný na michalovskej Cirkevnej základnej škole sv. Michala, má zlepšiť medzikultúrne porozumenie a globálne zmýšľanie slovenskej mládeže. Informoval o tom riaditeľ školy Štefan Korinok.

Spoznanie iných kultúr

Projekt podľa jeho slov pozostával z týždenného učebného plánu, v rámci ktorého pôsobili v škole dve lektorky. Jedna bola z Brazílie, druhá z Indonézie. „Išlo o dve vysokoškolské študentky, ktoré formou prednášok a interaktívnych workshopov, za aktívneho používania anglického jazyka, sprostredkovávali našim žiakom počas 20 hodín poznatky o krajine, z ktorej pochádzali,“ vysvetlil riaditeľ. Prezentovali svoje tradície a zvyky, ako je napr. oblečenie, jedlo, najkrajšie časti krajiny či národné tance. Žiaci mali tiež možnosť spoznať tamojšiu hudbu a literatúru.

Odbúravanie predsudkov

„Medzikultúrna komunikácia spočívala v tom, že stážistky ukázali našim žiakom, ako komunikovať s odlišnými kultúrami. Prostredníctvom debát a hier viedli so žiakmi diskusie o tolerancii a odlišnostiach,“ uviedol Korinok s tým, že hlavným zámerom realizovaného projektu bolo odbúravanie predsudkov či uvedomenie si tolerancie k ľuďom inej národnosti, kultúry a náboženstva. Educate Slovakia je vzdelávacím projektom organizácie AIESEC Slovensko, ktorá ho realizuje pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM