Rôzne

Do novej michalovskej nemocnice presťahovali prvých pacientov: Takto to prebiehalo

Do nemocnice novej generácie v Michalovciach sa vo štvrtok začali sťahovať prví pacienti. V nových izbách v prvý deň ubytovali prvých 30 z nich.

Ilustračný obrázok k článku Do novej michalovskej nemocnice presťahovali prvých pacientov: Takto to prebiehalo
Zdroj: Svet zdravia

Ako informoval hovorca siete nemocníc Svet zdravia Tomáš Kráľ, každé oddelenie má na presťahovanie pacientov jeden deň. Ako prví sa včera do novej budovy začali sťahovať pacienti pľúcneho a interného oddelenia, ktorí boli dosiaľ umiestnení v prenajatej budove nemocnice v časti Michalovce-Stráňany. Mnohým z nich pomohli zbaliť sa sestry, ktorých dnes do práce prišiel dvojnásobný počet ako zvyčajne.

Náramky s kódmi

„Počas sťahovania sú na oddeleniach dve pracovné zmeny. Jedna pripravovala pacientov na presťahovanie a sprevádzala ich pri presune, druhá ich prijímala v novej nemocnici,“ vysvetľuje námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť v nemocnici Svet zdravia Michalovce Jana Cabráková. Pomôcť pacientom pri sťahovaní prišli i študenti zdravotníckej školy a aj lekári boli rozdelení medzi obe pracoviská.

Každý pacient po prijatí na hospitalizáciu dostal náramok s čiarovým kódom, ktorý zabezpečí jeho jednoznačné označenie a identifikáciu.

Potrvá týždeň

„Sťahujeme veľkú nemocnicu so stovkami pacientov a množstvom prístrojov, zdravotníckej techniky, liekov, či zdravotníckeho materiálu. Proces sme preto vopred presne nastavili a každému zamestnancovi jasne definovali konkrétne úlohy, aby sme zachovali bezpečnosť pacienta i plynulý prechod poskytovania zdravotnej starostlivosti z pôvodných priestorov do tých nových,“ dodáva Cabráková.

Sťahovanie bude prebiehať týždeň, postupne po jednotlivých oddeleniach a pracoviskách. Celkovo plánuje nemocnica presťahovať asi 300 pacientov. Okrem nich prebieha v nemocnici aj sťahovanie zdravotníckeho personálu či prístrojového vybavenia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM