Samospráva

Dobrá správa pre deti: V Michalovciach opravili ihrisko na pešej zóne

Na michalovskom námestí prebehla oprava detského ihriska. To je medzi obyvateľmi i návštevníkmi nášho mesta veľmi obľúbené a využívané.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre deti: V Michalovciach opravili ihrisko na pešej zóne
3
Galéria
Zdroj: Mesto Michalovce

Ak ste prechádzali v ostatnom čase námestím v Michalovciach, možno ste si všimli aj vy, že tamojšie detské ihrisko prešlo opravou. Spomínané ihrisko nájdete v časti námestia pri Výškovej budove.

Oprava

Detské ihrisko na Námestí slobody v Michalovciach je od roku 2017 obľúbeným a vyhľadávaným miestom na pešej zóne. Podľa informácií od michalovského magistrátu sa takéto ihrisko na Slovensku vyskytuje iba na pár miestach.

Možno ste si však v uplynulých dňoch aj vy všimli, že bolo na niektorých miestach poškodené. Mesto informovalo, že teda pristúpilo k uplatneniu reklamácie.

„Tú dodávateľská firma uznala a opravila nielen oprávnene reklamovanú časť – odlupovanie sa spodnej vrstvy – ale opravila aj mechanické poškodenie povrchu, čo nespadalo pod uplatnenie reklamácie. K mechanickému poškodeniu povrchovej vrstvy dochádza v dôsledku pohybovania sa po ihrisku v obuvi s nevhodným typom podrážky, konkrétne v topánkach s ihličkovými podpätkami, ktoré sa ľahko zabárajú a poškodzujú tak vrchnú vrstvu EPDM povrchu,“ uviedla michalovská radnica.

Apel na užívateľov

Práce prebehli počas tretieho júlového týždňa a opravené ihrisko je opäť v plnohodnotnej prevádzke. „Aj touto cestou apelujeme na všetkých užívateľov, aby sa správali zodpovedne a s rešpektom a chránili tak spoločné priestory, ktoré slúžia všetkým, najmä však našim deťom,“ zverejnil michalovský magistrát.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

Obľúbené detské ihrisko v metropole Zemplína prešlo opravou
3
Galéria
Zdroj: Mesto Michalovce
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM