Správy

Dobrovoľníci sa pustia do skrášlenia Michaloviec

Michalovce sa zapoja do podujatia Naše mesto. Pozrite sa, ktoré lokality v meste dobrovoľníci vylepšia.

Ilustračný obrázok k článku Dobrovoľníci sa pustia do skrášlenia Michaloviec
Zdroj: Dnes24.sk

Zamestnanci rôznych firiem sa v piatok (18. 9.) zapoja do podujatia Naše mesto 2020. Počas neho budú dobrovoľníci pomáhať so skrášľovaním lokalít v ich meste.

V Michalovciach sa do aktivít zapojí takmer 40 dobrovoľníkov. Natierať budú plot areálov Služby mesta Michalovce a materskej školy. Okrem toho vysadia kvety, namaľujú dlažbu a škôlku na skákanie a natrú pneumatiky a lavičky do farebnej záhrady v osade Angi Mlyn.

Obnova hradu

V rámci košického kraja sa budú dobrovoľníci podieľať aj na obnove Obišovského hradu. Dvadsať účastníkov bude presúvať kamene formou živej reťaze. Pomôžu tak občianskemu združeniu Rákociho cesta, ktoré sa venuje rozvoju hradnej turistiky. V samotných Košiciach sa do viacerých aktivít v meste zapojí takmer 140 firemných dobrovoľníkov.

Naše mesto je podujatie firemného dobrovoľníctva v strednej Európe. V tomto roku sa doň zapojí približne 3550 dobrovoľníkov na rôznych miestach po Slovensku a pomôžu 97 neziskovým organizáciám, nízkoprahovým centrám, ale aj školám či škôlkam zlepšiť ich fungovanie. Ide o súčasť kampane Týždeň dobrovoľníctva 2020.

Podujatie sa bude konať za prísnych hygienických opatrení.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM