Samospráva

Dohoda mesta a železníc: Čakáreň bude vnútri

Mesto Michalovce a Železnice Slovenskej republiky sa dohodli na spoločnom postupe. Cestujúci by sa tak, podľa nich, nemali báť o miesta v staničnej čakárni.

Ilustračný obrázok k článku Dohoda mesta a železníc: Čakáreň bude vnútri
Zdroj: Dnes24.sk

Na spoločnom využívaní michalovskej železničnej stanice cestujúcimi, ktorí čakajú na vlakové alebo autobusové spojenie, sa dohodli Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) s mestom Michalovce.

Uzatvorená dohoda je reakciou na neprehľadnú situáciu zo začiatku leta, kedy sa v predstaničnom priestore vybudovali nové autobusové nástupištia ale bez budovy, kde by mohli cestujúci počkať v prípade dlhšieho čakania alebo nepriaznivého počasia.

„Keďže priestory železničnej stanice sú verejné, železnice nemohli odtiaľ cestujúcich vykázať, bolo však potrebné spoločnými silami zabezpečiť poriadok a bezpečnosť v súvislosti so zvýšeným pohybom cestujúcich,“ informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková. Ako ďalej uviedla, súčasťou dohody medzi samosprávou Michaloviec a ŽSR je aj ustanovenie, že radnica na vlastné náklady zabezpečuje prostredníctvom mestskej polície dodržiavanie verejného poriadku aj v priestoroch železničnej stanice Michalovce.

„K dohode došlo aj s autobusovým dopravcom Arriva, ktorý bude prispievať na časť nákladov spojených s prevádzkou priestorov určených pre cestujúcu verejnosť,“ uzavrela hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM