Zuzana Ročeňová Samospráva

Dohoda s Francúzmi je uzavretá: Partnerskú spoluprácu odklepli aj poslanci

Michalovce nadviazalo novú partnerskú spoluprácu so známym francúzskym mestom Cognac. Hlavným cieľom je podpora turizmu a otvoriť by sa mali brány aj pre partnerov a podnikateľov oboch krajín. Spoluprácu už odklepli aj mestskí poslanci.

Ilustračný obrázok k článku Dohoda s Francúzmi je uzavretá: Partnerskú spoluprácu odklepli aj poslanci
Foto: Zuzana Ročeňová / Zdroj: Dnes24.sk

Na základe podnetu veľvyslanca Slovenskej republiky vo Francúzsku Mareka Eštoka, sa uskutočnili medzi primátorom mesta Michalovce Viliamom Zahorčákom a primátorom mesta Cognac (Francúzsko) Michelom Gourinchasom rokovania o možnosti nadviazania spolupráce týchto dvoch miest.

V polovici apríla delegácia nášho mesta navštívila mesto Cognac. Na tomto stretnutí bola medzi mestami Cognac a Michalovce podpísaná zmluva o spolupráci. Účinnosť zmluva nadobudla po jej schválení na uplynulom rokovaní Mestského zastupiteľstva v Michalovciach.

Francúzske mesto Cognac sa stalo v poradí ôsmim partnerským mestom mesta Michalovce. „Otvárame bránu pre partnerov z oboch miest, či už podnikateľov, školy, športové kolektívy, umelecké telesá, ktoré by chceli rozvíjať vzájomné vzťahy. Tak je to napríklad v prípade nášho družobného mesta Vila-real v Španielsku, kde sa to dostalo do veľmi slušných rozmerov,“ zhodnotil primátor mesta Michalovce Viliam Zahorčák.

Michalovce majú v súčasnosti nadviazané partnerstvá aj so siedmimi ďalšími európskymi samosprávami. Okrem Vila-realu je to český Vyškov, poľské mesto Jaroslaw, srbské Pančevo, maďarské Sátoraljaújhely, ukrajinský Užhorod a bulharské mesto Kavarna.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk/ TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM