VOCH Správy Rôzne

Domáca výučba detí neďaleko Šíravy: Pomáha aj školský psychológ

S domácou výučbou žiakov Súkromnej základnej školy pre žiakov s autizmom v obci Klokočov v okrese Michalovce pomáha rodičom aj školský psychológ a špeciálny pedagóg.

Ilustračný obrázok k článku Domáca výučba detí neďaleko Šíravy: Pomáha aj školský psychológ
Zdroj: Dnes24.sk

Ako uviedla riaditeľka školského zariadenia Marianna Maruničová, usmerňuje ich najmä, ako dodržať obvyklý harmonogram výučby, keďže deti s poruchami autistického spektra potrebujú mať pravidelný denný režim.

Psychológ

„Vedie ich k tomu, ako s deťmi pracovať. To znamená, pracovať s deťmi tak, ako idú vyučovacie hodiny v škole, ako sú prestávky, ako je tá hodina rozdelená, pretože u nás deti nepracujú celú hodinu, niekedy pracujú, niekedy nemajú chuť pracovať, odmietajú pracovať,“ vysvetlila, v čom je v súčasnosti školský psychológ pre rodičov detí s autizmom najviac nápomocný.

Žiaci jej školy sú totiž zvyknutí na svet, ktorý „funguje v presne stanovených rozmeroch“. „Pre nich je to (súčasná situácia, pozn. TASR) veľké narušenie tým, že majú nosiť rúška, prečo nemôžu chodiť von, a tak ďalej,“ priblížila.

Výučba online

Doplnila, že aj ich škola realizuje výučbu online. „Nielen vyučujeme, ale aj školský klub zadáva úlohy prostredníctvom skupín jednotlivých oddelení,“ povedala s tým, že v rámci výučby na škole je 30 jej žiakov v jednotlivých triedach rozdelených do ďalších menších skupín a takto pracujú aj v súčasnosti.

Neprítomnosť žiakov v škole využili jej zamestnankyne na šitie rúšok. Počas jedného týždňa ich vyrobili nielen pre vlastné potreby a potreby rodín svojich zverencov, ale zareagovali i na výzvu starostky obce a 20 ich ušili aj pre miestnych seniorov.

Do Klokočova každoročne prichádzajú v lete na odpust tisíce veriacich. Pozrite si to v našej fotogalérii.

Tisíce veriacich v Klokočove: Každoročne prichádzajú v lete na odpust
18
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM