Ondrej Petričko Krimi

Dramatická záchrana života: Muž s plačom zavolal policajtom, tí ho našli už visieť na šnúre!

Muž zo Sobranského okresu sa pokúsil o samovraždu, no tento pokus mu našťastie nevyšiel. Policajti ho dokázali včas nájsť a oživiť.

Ilustračný obrázok k článku Dramatická záchrana života: Muž s plačom zavolal policajtom, tí ho našli už visieť na šnúre!
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Policajtom sa podarilo zachrániť život mužovi z okresu Sobrance, ktorý im telefonicky oznámil, že chce spáchať samovraždu. „Muž veľmi plakal, veľmi zle komunikoval, nechcel uviesť žiadne svoje osobné údaje ani miesto kde sa nachádza. Po dlhšom rozhovore sa operačnému dôstojníkovi podarilo od oznamovateľa zistiť informácie o jeho rodine, jeho meno a priezvisko s tým, že muž už nezvláda situáciu a že sa obesí,“ priblížila situáciu Jana Mésarová, košická krajská policajná hovorkyňa.

Policajti muža oživili

Následne sa policajtom podarilo zistiť o koho ide a kde by sa mal nachádzať. „Na miesto boli okamžite vyslaní sobranskí policajti s termovíznou kamerou a služobnými psami,“ uviedla Mésarová. Po príchode zbadali v trávnatom teréne pri poľnej ceste osobu, ktorá visí na posede a má okolo krku omotanú šnúru. Muž už nejavil známky života.

Muža ihneď zvesili, pričom ho nadvihli a šnúru odrezali. „Policajti mužovi poskytli prvú pomoc, uložili ho do stabilizovanej polohy a vyrozumeli rýchlu zdravotnícku pomoc. Ihneď začali s oživovaním a muža sa im podarilo oživiť. Muža následne previezla RZP do michalovskej nemocnice. Podľa našich zistení bol muž po prevoze mimo ohrozenia života,“ dodala hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM