Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Druhý adventný týždeň v Michalovciach: Trhy, folklór aj koncerty

Druhý adventný týždeň budú v Michalovciach dominovať vianočné trhy. V pláne sú aj ďalšie podujatia, ktoré môžete navštíviť.

Ilustračný obrázok k článku Druhý adventný týždeň v Michalovciach: Trhy, folklór aj koncerty
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Plavecká štafeta

10. 12. 2019 od 6:00 hod., Metská plaváreň, Michalovce

Samospráva pripravila pre vás podujatie, do ktorého sa môže zapojiť každý. Stačí prísť 10. decembra do mestskej plavárne a zapojiť sa do Plaveckej štafety mesta Michalovce.

Zaplávať si môžete prísť od 6.00 do 20.00 hod. Minimálna odplávaná vzdialenosť je 25 metrov a tá maximálna je neobmedzená. Pozor, prvých 500 plavcov dostane účastnícku medailu a vstup je voľný.

Vianočná kvapka krvi

10. 12. 2019 od 8.00 – 10.00 hod. v budove Transfúziologického oddelenia, Michalovce

HK Dukla Ingema Michalovce v spolupráci s Hematologicko-transfúziologickým oddelením Nemocnice Svet zdravia v Michalovciach si pre vás pripravili Vianočnú kvapku krvi. 10.decembra od 8.00 – 10.00 hod. v budove Transfúziologického oddelenia budete mať možnosť darovať najvzácnejšiu tekutinu, stretnúť sa s hráčmi HK Dukla Ingema Michalovce ktorí sa vám radi podpíšu a ešte radšej sa odfotia.

Každý darca bude odmenený 2 lístkami na zápas HK Dukla Ingema Michalovce – MAC Budapešť (22.12.2019) a malým darčekom.

28. vianočné trhy

13. – 14. 12. 2019, Michalovce

Vianočné trhy sa tešia veľkej obľube z dôvodu ich konania v predvianočnom období. Tieto trhy trvajú dva dni a návštevníci môžu nakúpiť rôzne vianočné darčeky, ktorými môžu potešiť svojich najbližších.

Kultúrny program, ktorý zabezpečuje mestské kultúrne stredisko je plný kolied, ukážky vianočných zvykov a pokojnej vianočnej atmosféry.

Pokoj svätý, vinšujeme Vám

14. 12– 2019, o 17:00 hod., Mestské kultúrne stredisko, Michalovce

Folklórne združenie Zemplín uvedie vianočný program pod názvom Pokoj svätý vinšujeme Vám. Vianočný program v spojení mladšej a staršej generácie DFS a FS Zemplín s vianočnými zvykmi a obyčajami na Zemplíne.

Kračun

15. 12. 2019 o 17:00 hod., Zemplínske múzeum, Kostolné námestie 1, Michalovce

Podujatie „Kračun“ nadväzuje na tradíciu predvianočných stretnutí, na ktorých sa návštevníkom približujú ľudové zvyky Zemplína spojené s najkrajšími sviatkami v roku. V programe pripravenom v spolupráci s folklórnym súborom Porubjan z Poruby pod Vihorlatom budú predstavené dedinské zvyky spájané s prípravou štedrovečernej večere ako aj tradičné koledy spolu s betlehemskou obchôdzkou.

Vianoce s heligónkou

15. 12. 2019 o 15:00 hod, Veľká sála MsKS

Vianočný koncert heligonkárov a ich hostí oslávi svoj 4. ročník. Podujatie sa uskutoční vo veľkej sále Mestského kultúrneho strediska v Michalovciach. Začne o 15. hodine.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Michaloviec a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Viete, že v neďalekom lyžiarskom stredisku Jahodná pri Košiciach začali so zasnežovaním? Pozrite si to videu.

Zdroj: Dnes24.sk

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM