Ondrej Petričko Krimi

Tínedžer (16) unikal na aute pred políciou, došiel mu však benzín!

Mladý Sobrančan (16) si bez dovolenia majiteľa zobral auto a vybral sa do Michaloviec. Podľa polície sa ho snažila hliadka zastaviť, no on začal unikať. Zastavil až keď mu došiel benzín.

Ilustračný obrázok k článku Tínedžer (16) unikal na aute pred políciou, došiel mu však benzín!
Zdroj: TASR

Zobral si auto za 10 000 eur

Michalovský vyšetrovateľ obvinil z prečinov porušovania domovej slobody a neoprávneného používanie cudzieho motorového vozidla iba 16-ročného Sobrančana. „Tento v pondelok okolo 01.00 hod. neoprávnene vošiel na neoplotený pozemok rodinného domu na Komenského ulici v Sobranciach. Otvoril neuzamknuté dvere do bývalej garáže, následne vošiel do chodby rodinného domu a z poličky bez súhlasu majiteľa zobral kľúče od vozidla zn. Volkswagen Golf (v hodnote cca 10 000 eur),“ priblížil Alexnader Szabó, košický krajský policajný hovorca.

Zastavil, až keď mu došiel benzín

Mladík auto následne neoprávnene použil na jazdu do Michaloviec. Bol zastavovaný policajnou hliadkou. „Na ich znamenia však nereagoval a s vozidlom unikal smerom na Sobrance, no už v obci Zalužice mu došiel benzín. Majiteľovi spotrebovaním pohonných hmôt spôsobil škodu cca 10 eur,“ dodal hovorca.

V prípade dokázania viny mu ako mladistvému hrozí polovica z trestnej sadzby trestu odňatia slobody na 1 až 5 rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM