Zuzana Ročeňová Krimi

Drzosť týchto zlodejov nemá hraníc: Dom v meste chceli vykradnúť, kým domáci pokojne spali

Karol (36) a Martin (27) zašli priďaleko. Jeden z nich hliadkoval, druhý chcel kradnúť priamo v dome v Michalovciach. Domácich zachránila len náhoda. Potom na scénu nastúpili muži zákona.

Ilustračný obrázok k článku Drzosť týchto zlodejov nemá hraníc: Dom v meste chceli vykradnúť, kým domáci pokojne spali
Zdroj: Dnes24.sk

Policajti z prečinu krádeže v štádiu pokusu v jednočinnom súbehu s prečinom porušovanie domovej slobody obvinil Karla (36) zo Sečoviec a Martina (27) z Michaloviec. Ako informoval košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó obvinení v nedeľu okolo 02,30 hodiny neoprávnene vnikli na dvor oploteného rodinného domu na ulici Š. Moyzesa v Michalovciach.

„Kým majiteľka domu s manželom a dvoma deťmi v dome spali, jeden z obvinených cez okno vošiel do dielne. Pri presune na poschodie domu však ho vyrušila majiteľka a preto ušiel. Mladší z obvinených po celú dobu vonku „hliadkoval“ a dával pozor, aby ich niekto neprichytil. Z domu nestihli nič odcudziť ani spôsobiť škodu na majetku,“ uviedol Szabó.

„Policajti Obvodného oddelenia PZ v Michalovciach v priebehu niekoľkých minút, bezprostredne po spáchaní trestného činu zadržali jednu z podozrivých osôb na Masarykovej ulici v Michalovciach a následne ho umiestnili do cely policajného zaistenia,“ doplnil hovorca. Po vykonaní procesných úkonov bol prepustený na slobodu, kde sú obaja trestne stíhaní. V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM