Šport Iné športy

Dukla Ingema Michalovce vie vyhrávať ťažké zápasy a má hlad po úspechu

Semifinálová séria hokejovej Kaufland play off Tipos extraligy medzi HK Dukla Ingema Michalovce a HK Poprad nebude mať jednoznačného favorita.

Ilustračný obrázok k článku Dukla Ingema Michalovce vie vyhrávať ťažké zápasy a má hlad po úspechu
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Výhodu domáceho prostredia v úvodných dvoch zápasoch a aj v prípadnom rozhodujúcom siedmom budú mať hráči Michaloviec. Tí mali na druhom mieste v základnej časti o štyri body viac než tretí Poprad (99:95).

Rozhodnú deatily?

Michalovce pôsobia v najvyššej slovenskej súťaži iba druhú sezónu. Keďže v minulom ročníku sa vyraďovacia časť pre pandémiu koronavírusu nehrala, je aktuálna play off pre nich prvá v histórii. Poprad je tradičný účastník vyraďovacích bojov, no ďalej než do semifinále sa zatiaľ naposledy dostal pred 10 rokmi v sezóne 2010/2011.

Podľa asistenta trénera michalovského tímu Juraja Faitha budú rozhodovať detaily a disciplína. Kormidelník Popradu Peter Mikula očakáva zaujímavú sériu aj vzhľadom na rozdielny čas tímov na regeneráciu po štvrťfinálových súbojoch.

Vysoké ambície

Oba tímy netaja vysoké ambície a potvrdili ich aj v základnej časti. Pozíciu favoritov potvrdili aj vo štvrťfinále. Popradčania vyradili Detvu už po štyroch zápasoch a pred semifinále mali deväťdňové zápasové voľno. Séria Michaloviec s Duklou Trenčín, ktorá postúpila z predkola play off, bola dramatickejšia. Michalovce viedli 3:1, Trenčín však znížil na 2:3, no v predĺžení šiesteho zápasu rozhodol o postupe východniarov Marek Bartánus.

Poprad a Michalovce sú najčastejší súperi v tejto sezóne. Celkovo sa stretli už 10-krát: najskôr v prípravnom zápase, neskôr v troch pohárových a šiestich extraligových dueloch.

„Je pravda, že je to nás najčastejší súper v tejto sezóne. Určite sa na neho posnažíme niečo vymyslieť. Už sme spolu hrali toľkokrát, že mužstvá sú obojstranne prečítané. Rozhodovať budú detaily, disciplína a momenty, ktoré v play off často takpovediac ‚robia‘ sériu. Poprad je viac postavený na individualitách. Disponuje mimoriadne silným prvým útokom, veľmi skúseným brankárom a skúsenosťami v každej formácii. Trenčín mal mladšie mužstvo, výborne fyzicky disponované, ktoré nás naozaj preverilo. Opäť nás čaká veľmi zdatný protivník,“ povedal asistent trénera Michaloviec Tomeka Valtonena Juraj Faith.

Viac o michalovskom športe

Túžba po finále

Do michalovského tímu pribudlo pred sezónou 2020/2021 viacero skúsených hráčov a vedenie klubu hovorilo o túžbe postúpiť do semifinále. Tento cieľ už mužstvo splnilo, no chce ísť ďalej.

„Je pravda, že cieľ bol semifinále. Avšak všetky tímy, ktoré sa tam dostali, chcú ísť do finále. Takisto aj my. Spravíme všetko, čo je v našich silách, aby sa nám to podarilo. Ťažko hovoriť o favoritovi, stretávajú sa dve kvalitné a vyrovnané mužstvá. Ja verím, že sa so sériou lepšie popasujeme my a pôjdeme ďalej. Máme hráčov, ktorí už majú niečo za sebou, mužstvo je nabudené. Vedia ako vyhrávať ťažké zápasy a stále majú hlad po úspechu. Účasť vo finále je jasná motivácia,“ povedal Faith.

Hoci ide pre Michalovce o prvú play off v slovenskej extralige, s kamzíkmi majú pomerne čerstvú skúsenosť z vyraďovacích bojov. Tímy totiž na seba narazili v semifinále pohárovej súťaže a dvojzápas vyhrali po výsledkoch 1:0 a 3:1 Popradčania. Vzájomné zápasy v základnej časti priniesli vyrovnané výsledky a iba prvý duel sa skončil iným ako najtesnejším rozdielom (Poprad vyhral 5:3).

Vzájomná bilancia zápasov v prebiehajúcej sezóne z pohľadu Michaloviec:

3:5, 2:1 sn (v), 2:3 sn (v), 4:3, 3:4 pp, 3:2 (v)

Michalovce – Poprad v play off: tímy sa v play off doteraz nestretli

Kompletný program semifinálovej série (na štyri víťazné zápasy):

  • Štvrtok, 15. apríla: Michalovce – Poprad /17.30/
  • Piatok, 16. apríla: Michalovce – Poprad /18.00/
  • Pondelok, 19. apríla: Poprad – Michalovce /18.00/
  • Utorok, 20. apríla: Poprad – Michalovce /17.00/
  • Štvrtok, 22. apríla: Michalovce – Poprad /18.00/
  • Sobota, 24. apríla: Poprad – Michalovce /17.00/
  • Pondelok, 26. apríla: Michalovce – Poprad /18.00/

Foto: archív

HK Dukla Ingema Michalovce

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM