Veronika Ondo-Cholewová Šport Iné športy

Dukla má nových legionárov: Veľkým hráčom je dvojnásobný vicemajster Fínska, FOTO

Michalovský klub HK Dukla Ingema posilnil veľký hráč. Je dvojnásobným vicemajstrom Fínska. Kto to je?

Ilustračný obrázok k článku Dukla má nových legionárov: Veľkým hráčom je dvojnásobný vicemajster Fínska, FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Hokejistov v Michalovciach doplnil najnovší hráč Mikko Pukka. Klub informoval, že ich káder sa týmto rozhodnutím rozrastá o ďalšieho obrancu.

Rus aj Kanaďan

Ako zverejnil klub na webovej stránke, spomínaný skúsený 37-ročný zadák, ktorý má na svojom konte vyše 600 duelov v najvyššej fínskej súťaži, tak rozširuje enklávu svojich krajanov v Dukle.

„Okrem neho má tréner Chudý k dispozícii aj ďalších dvoch bekov Sammiho Ventelu a Konstu Mesikammena, ako aj útočníka Villeho Korhonena. Okrem nich máme ďalších troch legionárov. Rusov Safaralejeva s Vorobjevom a Kanaďana Lalancetteho,“ zverejnila HK Dukla Ingema Michalovce na web stránke.

Vicemajster Fínska

Mikko Pukka má bohatý hokejový životopis. Rodák z Tappary má na svojom konte vyše 600 duelov v najvyššej SM lige a hrával aj vo švédsku (aj najvyššiu súťaž za Luleu), Rusku, či Kazachstane. V materskej krajine v najvyššej súťaži obliekal dresy rodnej Tappary, Saippy, TPS Turku, Sport a Ilves Tampere.

V tejto sezóne pôsobil práve v Tampere a rodnej Tappare, 29 duelov odohral aj v druholigovom KOOVEE, kde bol kapitánom. Je dvojnásobným vicemajstrom Fínska.

Pozrite si foto fínskeho hráča v našej fotogalérii.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Michaloviec a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Hokejistov v Michalovciach doplnil Mikko Pukka z Fínska
2
Galéria
Zdroj: HK Dukla Ingema Michalovce

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM