Zuzana Ročeňová Rôzne

Dušičky v Michalovciach: Urnový háj prešiel obnovou, ako budú otvorené cintoríny?

Všetci sa už čochvíľa stretneme na cintorínoch, kde pôjdeme zapáliť sviečky našim najbližším, ktorí už nie sú medzi nami. Zisťovali sme aké opatrenia nachystalo mesto Michalovce v súvislosti s dušičkami.

Ilustračný obrázok k článku Dušičky v Michalovciach: Urnový háj prešiel obnovou, ako budú otvorené cintoríny?
Zdroj: TASR

Správu cintorínov v našom meste má na starosti mestský podnik, Technické a záhradnícke služby mesta Michalovce. V mesta sa nachádzajú celkovo štyri cintoríny, a to mestský cintorín, cintoríny v mestských častiach Topoľany, Močarany a Vrbovec.

Technické a záhradnícke služby celkovo obhospodarujú vyše desaťtisíc hrobových miest. Ako informoval vedúci strediska správy mestských cintorínov Rudolf Klein v uplynulých týždňoch pripravovali všetky cintoríny na toto sviatočné obdobie.

Urnový háj prešiel obnovou

Počas nasledujúcich dní budú cintoríny plné ľudí a na takúto enormnú záťaž sa mesto dôkladne pripravilo. „Cintoríny boli pokosené, veľké plochy i pomedzi hroby. Vyvážali sme odpadky, smetí a lístie vo veľkoobjemových kontajneroch.“ Počas sviatkov sa bude smetí z cintorínov vyvážať podľa potreby.

Rekonštrukciou a poriadnou obnovnou prešiel aj urnový háj na mestskom cintoríne. „Tabule ostali neporušené, len tie časti mozaiky a všetko čo odpadávalo sa opravilo. Vyzerá to pekne, po tých rokoch čakania a žiadania bolo vyhovené. Občania budú istotne spokojní,“ doplnil Klein. Cintoríny budú otvorené minimálne do 20:00 hod.

Na cintorínoch aj policajti

Počas blížiacich sa sviatkov budú michalovskí mestskí policajti vo zvýšenej miere dohliadať nad ochranou majetku návštevníkov cintorínov a na samotné pietne miesta. Nezabúdanú ani na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky v okolí cintorínov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM