Ondrej Petričko Samospráva

Ešte nie je dokončený a už ho ničia vandali: Na poriadok na novom cintoríne budú dohliadať kamery

Mesto Michalovce sa s cieľom ochrany svojho majetku a eliminácie páchania trestnej činnosti púšťa do rozširovania kamerového systému mesta. Tri nové kamery nainštaluje v areáli novopostaveného cintorína na Partizánskej ulici, ktorý v uplynulých mesiacoch viackrát poškodili vandali.

Ilustračný obrázok k článku Ešte nie je dokončený a už ho ničia vandali: Na poriadok na novom cintoríne budú dohliadať kamery
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk

Nový cintorín na Partizánskej ulici by mali monitorovať tri nové kamery. Stane sa tak najneskôr koncom septembra. Informovala o tom Jana Machová z odboru informatizácie a grantov Mestského úradu v Michalovciach.

Kamery budú chrániť nový cintorín

Samospráva získala na rozširovanie svojho kamerového systému 5 000 eur z Ministerstva vnútra SR cez podaný projekt s názvom Digitálni strážcovia zákona a poriadku. Ďalšími 10 000 eurami prispeje zo svojho rozpočtu.

Nové kamery rovnako ako aj 22 ďalších, ktoré sú umiestnené v rôznych častiach Michaloviec, budú napojené na monitorovacie oddelenie Mestskej polície pracujúce v permanentnej, 24-hodinovej prevádzke.

Machová je presvedčená, že nové monitorovacie zariadenia sú potrebným príspevkom k ochrane nového cintorína na Partizánskej ulici. „Kamery sú dôležité z pohľadu prevencie. Potenciálny páchateľ upustí od kriminálnych úmyslov, keď si je vedomý, že je monitorovaný a z trestného činu bude ľahko usvedčený.“

Kamerový systém v Michalovciach chcú rozširovať

Michalovský kamerový systém sa bude rozširovať aj v budúcnosti. „Mesto v súčasnosti „oživuje“ zemné chráničky optickými vláknami, čím sa podstatne rozšíria možnosti pripájania ďalších kamier v jednotlivých častiach mesta,“ uzavrela Machová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM