Správy

Ešte vás to nezlákalo? 5 dôvodov, prečo je super byť v Michalovciach cyklistom

Jazdiť na dvoch kolesách je oproti minulosti čoraz viac in. Aj v uliciach Michaloviec vidieť stále viac cyklistov. Mnohí pritom nevyužívajú svoj bicykel iba na rekreáciu, ale aj ako dopravný prostriedok. Ak rozmýšľate nad tým tiež, tu je 5 dôvodov, ktoré by vás mohli presvedčiť.

Ilustračný obrázok k článku Ešte vás to nezlákalo? 5 dôvodov, prečo je super byť v Michalovciach cyklistom
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

1. Nenamakáte sa

Michalovčania majú oproti iným mestách – napríklad takým Košiciam – obrovskú výhodu. Počas jazdy na dvoch kolesách sa totiž až tak nenamakajú. Metropola Zemplína je totiž malá a aj pešo prejdeme mesto za pár minút. Od bodu A do bodu B sa väčšinou dá dostať po veľmi nenáročnom teréne a to robí z bicykla ako dopravného prostriedku veľmi lákavú a efektívnu možnosť.

2. Chodník v centre

Na pešej zóne majú cyklisti výhradné právo na cyklochodník, ktorý sa nachádza na strane mestského úradu. Môžu sa tak ľahko dostať na pešiu zónu bez toho, aby im prekážali chodci. Dôležité je dodržiavať rýchlosť, pretože cez cyklochodník prechádzajú občas aj okoloidúci. V meste je niekoľko stojanov na bicykle a bezpečnostných kamier, no bicykel by si mal každý majiteľ zabezpečiť sám vhodným zámkom.

3. Okolie bohaté na túry

V okolí Michaloviec je veľké množstvo trás pre cyklistov. Pre nenáročnejších je to lokalita Bielej hory, pre trochu viac skúsených aj okruh okolo Šíravy alebo Vinné jazero. Vyšaňtiť sa na kolesách sa môžu obyvatelia aj v lokalite Hrádok. Ulice s miernejšou premávkou vedú až na miernejší kopec ku kaplnke. Okrem toho Michalovce ponúkajú jazierko Baňa nielen na obdiv, ale aj jasný cieľ cyklistov. Ideálnou je aj hrádza a okolie Laborca.

4. Cyklista ušetrí

Aj v meste pod Vihorlatom sa potrebujú obyvatelia rýchlo presúvať z miesta na miesto. Bicykel je pritom výborná príležitosť, ako zároveň ušetriť. Náklady na auto či MHD môžu mesačne dosahovať niekoľko desiatok eur, zatiaľ čo preprava na bicykli nestojí prakticky nič.

5. Fitness na čerstvom vzduchu

To, že chodiť do telocvične či posilňovne je zdravé, vie takmer každý. Ale užiť si fitko priamo na čerstvom vzduchu sa nedá pri každej aktivite. Cyklistika však túto výhodu má. A navyše takéto fitness je zadarmo. Ak teda siahnete po bicykli, môžete si pri vašej preprave do vytýčeného cieľa zvyšovať kondíciu, utužovať zdravie a navyše si užiť krásy nášho mesta.

Čítajte tiež:

Tajné cyklochodníčky pri elekrárni: Bicyklom k sútoku Laborca s Uhom

V metropole Zemplína vzniká niečo pozoruhodné: Michalovčania, budeme mať novú oddychovú zónu :-) FOTO

Nechajte sa inšpirovať michalovskými mamičkami: 5 miest, kam sa vybrať s deťmi v našom meste

Aké výhody majú michalovskí cyklisti?
4
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM