Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Exhibície, umelci aj vianočné lákadlá: Veľká akcia s bohatým programom pre Gabriela Rošáka

V Michalovciach bude naozajstný Mikulášsky dobrý skutok. Veľké podujatie s bohatým programom pre celé rodiny a výťažok z celej akcie venujú Gabrielovi Rošákovi.

Ilustračný obrázok k článku Exhibície, umelci aj vianočné lákadlá: Veľká akcia s bohatým programom pre Gabriela Rošáka
Zdroj: TASR

Mikulášsky dobrý skutok sa uskutoční v sobotu 7. decembra od 14. hodiny v Základnej škole, Moskovská 1, Michalovce. Podujatie je podporu pre bývalého žiaka, ktorému chce škola pomôcť. Bol súčasťou športovej basketbalovej triedy, ktorá veľmi úspešne reprezentovala niekoľko rokov školu.

„Žiaľbohu, minulý rok mal vážnu autonehodu a zostal na invalidnom vozíku. Náklady na jeho liečbu sú veľmi vysoké,“ zverejnila škola.

Myšlienka priateľstva

S prvotnou myšlienkou spomínanej akcie prišli bývalí žiaci – Gabrielovi spolužiaci. Pôvodne si chceli v jednu sobotu – 7. decembra zahrať priateľský basketbalový turnaj, stretnúť sa s Gabom a finančne mu prispieť na rehabilitáciu podľa vlastných možností.

„Keďže boli a sú súčasťou našej školy, táto myšlienka priateľstva a pomoci aj po niekoľkých rokoch (keďže niektorí z nich už majú svoje rodiny a žijú aj mimo SR) nás veľmi nadchla a rozhodli sme sa spraviť na našej škole väčšie kultúrno-spoločensko-športové podujatie s názvom Mikulášsky dobrý skutok, z ktorého výťažok pôjde na financovanie liečby v Adeli Medical Center,“ uviedli zo školy.

Program

Program sa začne v telocvični školy, v ktorom okrem žiakov vystúpi FS Jurošík, mladá speváčka Klaudia Hossu, ktorá predstaví svoju vlastnú tvorbu a taktiež zaspieva s našimi deťmi, akciu svojím vystúpením podporí aj mladý raper Tomáš Jasper Vajda, ktorý je naším bývalým žiakom a spolužiakom, prvý basketbalový klub Michalovce sa prevedie basketbalovou exhibíciou a samozrejme v programe nebude chýbať Mikuláš a detičky z michalovských materských škôl.

„Po skončení programu budeme pokračovať v priestoroch našej školy, kde si prítomní hostia na vianočných trhoch môžu zakúpiť vianočné darčeky či ozdoby, pochutnať si na skvelej vianočnej kapustnici, koláčikoch či zahriať sa vianočným punčom,“ informovala škola.

Maľovanie detí i mamičiek

Deti čaká maľovanie na tvár, fotenie s Mikulášom či maskotom HK Dukla, zatiaľ čo mamičky sa môžu nechať nalíčiť profesionálnymi kozmetičkami a učesať viacnásobným majstrom sveta v tvorbe účesov Lukášom Očenášom.

V rámci tvorivých dielní si môžete s deťmi upiecť vlastný koláčik, ozdobiť medovníčky, zhotoviť vlastnú ozdobu či napísať list Ježiškovi.

„Ide o naozajstný Mikulášsky dobrý skutok, pretože výťažok z celej akcie bude venovaný na dobrú vec. Je to pre nás veľká udalosť, na ktorú sa zodpovedne pripravujeme. Pevne verím, že naša snaha prinesie želané očakávania,“ dodala na záver škola.

Gabriel z Michaloviec dostal druhú šancu na život
4
Galéria
Zdroj: Archív: Gabriel Rošák

Foto: archív

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM