Šport Iné športy

Fanúšikovia pri štadióne vítali hokejistov: Pre nás ste stále majstri!

Pre hokejistov Michaloviec skončila extraligová sezóna 2020/2021. Náladu im zlepšili fanúšikovia. Po návrate do Michaloviec čakali pri štadióne-

Ilustračný obrázok k článku Fanúšikovia pri štadióne vítali hokejistov: Pre nás ste stále majstri!
Zdroj: TASR/František Iván

Semifinálovú sériu mali nádejne rozohranú, viedli v nej 2:0, no ďalšie víťazstvá už nepridali. „Po dvoch domácich zápasoch sme verili v postup do finále, ale keď prehráte štyri zápasy za sebou, tak si ho asi nezaslúžite,“ povedal manažér michalovskej Dukly Peter Tirpák.

Možno by to dopadlo ináč

Hráči Michaloviec bojovali v šiestom zápase o vyrovnanie série na 3:3. „Kamzíkom“ však nevrátili prehru z domáceho ľadu a prehrali 1:3. „Náš kontaktný gól prišiel neskoro. Strelecké pozície, ktoré sme mali, sme nevyužili tak ako Poprad. Našim hráčom nemôžeme nič uprieť. Snáď len toľko, že sme strieľali menej, než sme mohli,“ poznamenal asistent trénera Ivan Droppa.

Z Popradu a Michaloviec sa stali najčastejší súperi sezóny. V súčte zápasov v príprave, Kaufland cupe, základnej časti extraligy a play off sa stretli až šestnásťkrát. Na konci nezvyčajne dlhej ságy boli radujúci sa Popradčania, ktorí otočili sériu, v ktorej prehrávali 0:2.

„Za stavu 2:0 sme si to takto veru nepredstavovali. Vo štvrtom zápase sme opäť neboli efektívni, prehrali sme ho a na hráčov to asi doľahlo. Teraz to možno vyzerá, že zlom bol v piatom zápase, ktorý vyhral Poprad v predĺžení. Podľa mňa sa to lámalo najmä na našej slabšej efektivite. Najmä v presilovkách. Po celú základnú časť sme sa držali hore v tabuľke, ale prišla play off a mali sme problém v efektivite. Keby bola naša presilovka efektívnejšia, možno by to dopadlo ináč,“ uviedol Droppa.

O čom sa nehovorí

Oslavujúci fanclub

Michalovskí hráči neskrývali smútok z vypadnutia. Krátko po stretnutí dostali bronzové medaily, no radosť z cenného kovu chýbala. „Bojovali sme do poslednej sekundy. Všetci sme odovzdali všetko. Veľmi nás to mrzí, podľa mňa sme mali na finále. V tíme bola výborná partia, doteraz asi najlepšia, v akej som bol. Škoda, veľmi ma mrzí takýto koniec, túžil som si zahrať finále. Časom možno budem v dobrom spomínať na túto sezónu. Teraz to však veľmi mrzí, lebo sme boli veľmi blízko finále,“ priznal obranca Dávid Mudrák.

Náladu sklamaným Michalovčanom zlepšili fanúšikovia. Po návrate do Michaloviec čakali pri štadióne desiatky oslavujúcich priaznivcov a nechýbal ani transparent „Pre nás ste stále majstri“.

Čítali ste už náš LIFESTYLE?

Fanúšikovia chceli titul

V kádri michalovského tímu nastali pred sezónou 2020/2021 výrazné hráčske zmeny a pribudlo doň viacero skúsených hokejistov. Hoci si fanúšikovia želali útok na titul, vedenie klubu hovorilo skôr o semifinálových ambíciách.

„Pred sezónou by sme boli s medailou všetci spokojní. Keď sme však v semifinále viedli 2:0 na zápasy, tak sme verili, že to zvládneme a postúpime do finále. Ale ak prehráte štyri zápasy za sebou, tak si asi nezaslúžite finále. Chceli sme vyhrať aspoň jeden z dvoch zápasov v Poprade, no nestalo sa a po štvrtom zápase bol stav 2:2. Poprad sa nakopol a sériu asi zlomil víťazstvom v predĺžení piateho zápasu. Je to historická medaila pre Michalovce, ale momentálne sa jedno oko smeje a druhé plače,“ povedal Tirpák.

Posun s trénerom

Michalovský tím mal napriek vyšším ambíciám vlažný vstup do sezóny, ktorý vyústil do viacerých hráčskych transferov aj výmeny trénera. Napokon „liečba“ Tomekom Valtonenom zabrala. Pod fínskym trénerom sa mužstvo posunulo medzi ligovú špičku, zaujala aj trinásťzápasová víťazná séria. Ešte počas vyraďovacích bojov prišla z klubu informácia o predĺžení zmluvy so 40-ročným kormidelníkom.

„Po jeho príchode došlo k oživeniu tímu. Mužstvo sa nakoplo, malo dlhú víťaznú sériu a išlo v tabuľke nahor. Posúvame sa každým rokom a v tejto sezóne sme boli v extraligovej špičke. Mali sme skúsenosti s play off 1. ligy, no toto bola nová skúsenosť s play off najvyššej súťaže. Zbierame skúsenosti a napredujeme,“ dodal Tirpák.

Emócie hokejistov

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM