Správy

Firma v Michalovciach chce rozšíriť výrobu. Pribudnú nové pracovné miesta

Strojárska spoločnosť Kerex plánuje na rozšírenie svojej produkcie automobilových prívesov, návesov a nadstavieb v Michalovciach preinvestovať do roku 2023 viac ako 4,5 milióna eur.

Ilustračný obrázok k článku Firma v Michalovciach chce rozšíriť výrobu. Pribudnú nové pracovné miesta
Zdroj: TASR

V súvislosti s touto investíciou by mala do roku 2025 vytvoriť 15 nových pracovných miest. Vyplýva to z návrhu na poskytnutie investičnej pomoci, ktorý posunulo Ministerstvo hospodárstva (MH) SR do medzirezortného pripomienkového konania.

Úľavy na dani

Súčasťou investície by mala byť aj výstavba novej haly s robotickou zváracou linkou. „V rámci realizácie investičného zámeru prijímateľ plánuje vynaložiť v rozmedzí rokov 2022 až 2023 minimálne 4,59 milióna eur ako oprávnené investičné náklady na dlhodobý hmotný majetok vo forme budov, strojov, prístrojov a zariadení,“ spresnil rezort hospodárstva. Firma by podľa návrhu MH mohla dostať štátny investičný stimul 950-tísíc eur vo forme úľavy na dani z príjmu. Ten však ešte musí schváliť vláda.

Spoločnosť Kerex nie je súčasťou žiadnej nadnárodnej skupiny. Bola založená v roku 1992 pôvodne na výrobu kontajnerov, lešenia a ostatných oceľových výrobkov pre stavebný priemysel. Neskôr sa spoločnosť začala zaoberať výrobou výmenných nadstavieb pre kombinovanú prepravu rôznych rozmerov a prevedení a v roku 2002 predstavila prvý kamiónový náves. Firma zamestnáva približne 200 pracovníkov a vlani dosiahla podľa portálu FinStat obrat 36,4 milióna eur.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM