Správy Samospráva

Fitnes a oddychové zóny: Investície pre psíčkarov aj do drobnej architektúry

Medzi finančne najnáročnejšími investíciami, ktoré mesto Michalovce zrealizovalo bola rekonštrukcia národnej kultúrnej pamiatky (NKP) Zlatý býk. Čo dalej?

Ilustračný obrázok k článku Fitnes a oddychové zóny: Investície pre psíčkarov aj do drobnej architektúry
Zdroj: Dnes24.sk

Ďalej v roku 2021 prebehla rekonštrukcia križovatky ulíc Jána Hollého – Partizánska – Andreja Sládkoviča a revitalizácia medziblokových častí. Ako tiež vyplýva zo záverečného účtu mesta za vlaňajší rok, ktorým sa michalovskí mestskí poslanci zaoberajú na svojom pondelňajšom zasadnutí, samospráva hospodárila v roku 2020 s prebytkom vo výške viac ako 1,8 milióna eur.

Ostrovčeky a osvetlenie

„Rekonštrukcia národnej kultúrnej pamiatky Zlatý býk, ako aj sprievodné kultúrne aktivity, sú naplánované v rámci projektu ‚Through Art we Ruin Borders‘, financovaného z európskych štrukturálnych fondov v programe HU-SK-RO-UA,“ informovala v dokumente vedúca finančného odboru mestského úradu Oľga Bereznaninová s tým, že tento projekt si vyžiadal výdavky vo výške takmer 398.000 eur.

Druhým finančne najnáročnejším projektom, ktoré michalovská samospráva zrealizovala v uplynulom roku, bola rekonštrukcia križovatky ulíc Jána Hollého – Partizánska – Andreja Sládkoviča. Práce s finančnými nákladmi v sume 390.000 eur zahŕňali i vytvorenie ostrovčekov, komunikácií pre peších, priechodov pre chodcov a verejného osvetlenia.

Dovolenka, očkovanie, korona

Prvky drobnej architektúry

Do revitalizácie medziblokových priestorov na ulici Jána Švermu, kde sa vytvorili detské ihriská pre rôzne vekové kategórie, fitnes zóna, multifunkčné ihrisko, pešie komunikácie, oddychové zóny a výbeh pre psov, a bolo osadené osvetlenie a prvky drobnej architektúry, investovalo mesto viac ako 250.000 eur.

„V roku 2020 mesto pokračovalo v revitalizácii existujúcich komunikácií, chodníkov a parkovacích plôch. Došlo k rekonštrukcii 12.780,60 štvor­cových metrov komunikácií a parkovísk, 9046,45 štvorcových metrov chodníkov a 175,86 štvorcových metrov plôch zo zámkovej dlažby,“ priblížila Bereznaninová ďalšie investície spolu vo výške viac ako 1,2 milióna eur. Ďalších takmer 392.000 eur z kapitálových výdavkov tiež samospráva investovala do obnovy budov a ihriska základných škôl vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti.

Mimochodom, vedeli ste, že hlava zlatého býka na námestí má svoju históriu? Pozrite si FOTO.

Hlava zlatého býka na námestí má svoju históriu
4
Galéria
Zdroj: Mesto Michalovce.sk

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM