Veronika Ondo-Cholewová Kultúra

Folklórny súbor Zemplín a Zemplínik: Chystajú viacgeneračné vystúpenie

V Michalovciach funguje už desiatky rokov. Teraz prichádza s krásnym spojením mladšej a staršej generácie na pódiu.

Ilustračný obrázok k článku Folklórny súbor Zemplín a Zemplínik: Chystajú viacgeneračné vystúpenie
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Folklórny súbor Zemplín netreba zvlášť predstavovať. Je popredným zberateľom, archivárom, ale hlavne šíriteľom slovenskej kultúry, čerpajúceho z tradícií našich predkov. Vystúpenie DFS Zemplínik s FS Zemplín si môžete vychutnať už 10. novembra 2019 o 16:00 hod. v sále Mestského kultúrneho strediska v Michalovciach.

Viac generácií

FS Zemplín pôsobí v srdci Zemplína už desiatky rokov. Repertoár súboru tvorí hlavne kultúrne dedičstvo zemplínskeho regiónu, časť jeho repertoáru tvoria aj tradičné tance, piesne a zvyky. Na najbližšom podujatí sa spojí mladšia a staršia generácia.

„Kedysi sa u nás žilo viacgeneračne…preto sme sa rozhodli spojiť mladšiu generáciu so staršou generáciou tanečníkov, speváčok a hudobníkov DFS Zemplínik s FS Zemplín a vytvorili pre vás pestrý program tancov a spevov,“ informuje FS Zemplín o pripravovanom podujatí.

Najmenší folkloristi

Počas svojej existencie súbor vychoval niekoľko generácií tanečníkov, hudobníkov, spevákov a choreografov. Za sebou má tisíce vystúpení na domácich pódiách aj v zahraničí. Precestoval desiatky štátov a bol ocenený množstvom vyznamenaní, pôct, diplomov a medailí.

Záslužnou prácou súboru je výchova najmladšej generácie v detskom folklórnom súbore Zemplínik.

„Mladšia generácia vnesie do sŕdc slnečný svit a staršia generácia môže prispieť múdrosťou a skúsenosťou mladým a tak im odovzdať tradície, uvedomenie si svojich koreňov a posilniť lásku k folklóru,“ informoval súbor o nedeľnom programe, v ktorom vystúpia aj deti DFS :1. roč., 5. roč., 6. roč., 7. roč. spolu so speváckou a hudobnou zložkou.

Pozrite si vo fotogalérii aj veľký úspech folklórneho súboru Zemplín. Z Indie si doniesli medaily.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Michaloviec a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

OBRAZOM: Folklórny súbor Zemplín v ďalekej Indii
13
Galéria
Zdroj: FS Zemplín

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM