Veronika Ondo-Cholewová Správy

FOTO a VIDEO: Košice majú dokonalú náhradu za vianočné trhy!

Keby ste prišli do Košíc na Dominikánske námestie, mysleli by ste si, že ste sa ocitli na vianočných trhoch. Hudba, tanec, vianočná atmosféra ako má byť!

Video: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Na Dominikánskom námestí v Košiciach vládne pravá vianočná atmosféra. Nechýbajú vianočné darčeky, stromčeky, punč, varené vínko a dobrá vianočná nálada.

Huspenina od starostu

Predstavte si, že výbornú staromestskú huspeninu ako znak vďaky pre všetkých priaznivcov trhoviska na Dominikánskom námestí rozdávali starosta Igor Petrovčik, zástupca Andy Ďurica i poslankyňa Magdaléna Galdunová. Navaril ju fanúšik Starého pľacu a šéfkuchár Marek Mrúz so svojimi spolupracovníkmi.

Vďaka korábu Nautilus, ktorý zhotovil a šoféroval umelecký kováč Vladimír Vepi Eperješi, sa verejnosť ocitla akoby v čarovnej rozprávke. Detvákom žiarili od nadšenia očká a dospeláci nestíhali natáčať “čudo-judo“, aké len tak nestretnete.

Článok pokračuje pod fotografiou.

Koráb Nautilus, ktorý zhotovil a šoféroval umelecký kováč Vladimír Vepi Eperješi.
Koráb Nautilus, ktorý zhotovil a šoféroval umelecký kováč Vladimír Vepi Eperješi. / Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Hudobníci, Kolcun, Petrovčik

Atmosféru na trhu vyšperkovali aj hudobníci, ktorí v závetrí najstaršieho kostola, vysvieteného vianočnými motívmi, vytvorili priam magickú atmosféru. Pre príjemnú atmosféru zahrala napríklad aj kapela Robi M. Zahriať ste sa mohli Staromestským punčom, kamenné gastro prevádzky ponúkajú z okienka varené vínko, kávu, grog.

Súčasťou vianočného ostrova v srdci mesta sa stal aj potulkár Milan Kolcun, ktorý predstavoval a podpisoval svoju novú knihu. Skončila aj v knižnici staromestského starostu Igora Petrovčika.

Prečítajte si aj:

Až do sviatkov!

Kúzelná atmosféra Dominikánskeho námestia prilákala aj primátora Jaroslava Polačeka a bývalého dlhoročného staromestského starostu Jana Süliho.

Vianocami voňajúci Starý pľac je otvorený do sviatkov každý deň.

Na Starom pľaci si stále môžete kúpiť stromčeky, živé i umelé, čačinu,ikebany, sviečky, med, orechy, zeleninu a ovocie, ale i hand made výrobky, obrusy, cestoviny, vajíčka.

Pozrite si vianočnú atmosféru na FOTKÁCH.

Košičania si užívajú vianočnú atmosféru na Dominikánskom námestí
41
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM