Jakub Forgács Správy

FOTO: Do metropoly Zemplína prišli na zhromaždenie nielen domáci

V metropole Zemplína sa v piatok podvečer zišli na zhromaždení Postavme sa za slušné Slovensko nielen domáci, ale aj obyvatelia okolitých miest.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Do metropoly Zemplína prišli na zhromaždenie nielen domáci
Zdroj: TASR

Podľa organizátorov prišli túto myšlienku podporiť aj obyvatelia okolitých miest. Ich odhady sa pohybovali okolo tisícky ľudí. K mestskej radnici prichádzali postupne.

Niektorí z nich mali v rukách aj transparenty s nápismi „do basy“, „Slovensko ovláda politicko-komunistická finančná mafia“ alebo „budíček“. Organizátori hneď na začiatku vyzvali prítomných, aby bol pochod pokojný.

O problémoch Zemplína

„Zvýrazňuje to, že chceme, aby naše Slovensko bolo pokojné a slušné. Sme tu všetci kvôli tomu, aby sa náš štát stal slušným,“ uviedli. Na úvod prečítali list od brata zavraždeného novinára Jána Kuciaka.

Pred dav sa postavili štyria rečníci, ktorí sa vo svojich príhovoroch dotkli i problémov Zemplína, poukázali v nich okrem iného aj na potrebu zmeny.

Postavme sa za slušné Slovensko Michalovce
5
Galéria
Zdroj: TASR

Hrdinovia

Jedným z nich bol aj novinár Marek Boka, ktorý sa všetkým prítomným poďakoval, že po minulotýždňovom tichom zhromaždení im dodali nádej pokračovať.

„V mojich očiach ste obrovskí hrdinovia. Neveril som, že toľko odvážnych ľudí dokáže vyjsť na námestie a povedať dosť,“ adresoval davu.

Zhromaždení sa po ukončení príhovorov v pokojnom zástupe presunuli pre budovu okresného úradu, kde spoločne štrngali kľúčmi s pokrikom „Do basy!“.

Zaspievali tam tiež slovenskú hymnu. Dav sa pomaly rozišiel, niektorí ľudia sa zastavili pri soche srdca Zemplína a zapaľovali tam sviečky. Na poriadok dohliadali mestskí policajti, organizátori aj dobrovoľníci.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM