Rôzne

FOTO: Michalovce zažili ďalšie zhromaždenie Za slušné Slovensko

V Michalovciach sa dnes uskutočnilo ďalšie občianske zhromaždenie Za slušné Slovensko. Prinášame vám aj FOTO priamo z miesta.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Michalovce zažili ďalšie zhromaždenie Za slušné Slovensko
6
Galéria
Zdroj: TASR

Zemplínčania počas piatkového zhromaždenia Postavme sa za slušné Slovensko oponovali tvrdeniu, že na východe nič nie je. Svoj názor prišlo pred michalovskú radnicu podľa organizátorov z Občianskej iniciatívy Zemplína prejaviť približne 500 ľudí. Tí hneď v úvode, tak ako minulý týždeň, vyzvali prítomných, aby bol priebeh zhromaždenia pokojný. Minútou ticha si uctili pamiatku zavraždeného Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej.

Pred dav sa postavili štyria rečníci. Organizátori tiež prečítali list Zemplínčana Miroslava Surmánka, ktorý bol v rovnakom čase na zhromaždení v Prahe ako jeden z jeho spoluorganizátorov, ale aj písomný odkaz od arcibiskupa Róberta Bezáka. Vystúpili tiež dvaja rečníci z davu. V tom bolo vidieť aj transparenty ako „Zobuď sa, Slovensko!“, „Hlas ľudu, hlas boží!“ či „Ste: táraji, gágaji a prďúsi!!!“. Časť z neho v jednej chvíli aj skandovala „Dosť bolo Fica“. Na záver si všetci spoločne zaspievali slovenskú hymnu.

Organizátori poďakovali ľuďom, že prišli aj v takom nečase a v pokoji vyjadrili, aké ma byť Slovensko – „Slušné, pokojné, kde sa majú naozaj ľudia radi“. Jeden z nich, novinár Marek Boka, uviedol, že po udalostiach, ktoré sa v tomto týždni odohrali, sa báli, že u ľudí nastane apatia. S počtom, ktorý prišiel, sú podľa jeho slov spokojní. V zhromaždeniach chcú pokračovať.

FOTOGALÉRIA: Prinášame vám momentky z michalovského protestu
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM