Veronika Ondo-Cholewová Správy

FOTO: Na novú nemocnicu v Michalovciach sa prišli pozrieť tisícky ľudí

Priestory novej nemocnice, ktorá vyrástla v Michalovciach, si prišlo pozrieť vyše 13 000 ľudí. Z dňa otvorených dverí prinášame aj zábery.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Na novú nemocnicu v Michalovciach sa prišli pozrieť tisícky ľudí
4
Galéria
Zdroj: Svet zdravia

Počas dňa otvorených dverí mali v sobotu 25. novembra návštevníci možnosť nahliadnuť do operačných sál, prezrieť si urgentný príjem či pôrodné izby a lekári im na jednotlivých úsekoch vysvetlili všetko, čo ich zaujímalo. Návštevníci už o 10:00 hod., keď nemocnica otvorila svoje brány, kompletne naplnili veľkú vstupnú halu.

Mimoriadne prekvapení

Ľudí neubúdalo počas celého dňa, ani v podvečerných hodinách. „Až do 18:00 hod. na jednotlivých poschodiach mohli vidieť, ako vyzerá moderná operačná sála, pôrodná izba, prezrieť si urgentný príjem, izby pre detských pacientov, počítačový tomograf či kaplnku, ktorá je tiež súčasťou nemocnice,“ informovala náš spravodajský portál Jana Fedáková z komunikačného oddelenia spoločnosti Svet zdravia.

Okrem prehliadky nemocničných priestorov im lekári a zdravotníci ukázali aj to, ako poskytnúť prvú pomoc pri zástave dýchania, skontrolovali znamienka či zmerali telesné hodnoty. Na návštevníkov čakal aj bohatý sprievodný program.

„Tesne pred tým, než do nemocnice začneme sťahovať prvých pacientov, chceli sme verejnosti ponúknuť jedinečnú príležitosť pozrieť si priestory nemocnice. A záujmom verejnosti sme boli mimoriadne prekvapení. Celkovo sa v nemocnici vystriedalo vyše 13 000 ľudí, ktorí nám dali veľmi pozitívnu spätnú väzbu. Je to pre nás veľká pocta a veríme, že ich očakávania naplníme,“ uviedol Vladimír Dvorový, riaditeľ michalovskej nemocnice, ktorá je súčasťou siete nemocníc Svet zdravia.

Do Vianoc

„Môj pocit z dnešného dňa je krásny. Ľudia tu chodia v eufórii, s nadšením aj očakávaním, a sú prekvapení, čo im táto nemocnica môže ponúknuť,“ povedala Milena Cifruľáková, manažérka klastra Žena a dieťa, ktoré spája oddelenia ako gynekológia, pôrodnica či pediatria. Nová nemocnica, ktorú budovali viac ako dva a pol roka, sa má stať nadregionálnym centrom pre akútnu medicínu.

„Pacienti by sa do nej mali začať sťahovať 5. decembra a presuny by mali byť ukončené do Vianoc. V plnohodnotnom prevádzkovom režime by mala fungovať v druhej polovici januára,“ uviedla Fedáková. Dodala, že na budúci rok sa následne plánuje spustenie procesu výstavby nového pavilónu polikliniky. Táto časť má vzniknúť na pôde súčasného chirurgického pavilónu.

Pozrite si aj priloženú fotogalériu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Zachytené obrazom: Zábery z DOD v nemocnici novej generácie
4
Galéria
Zdroj: Svet zdravia
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM