Rôzne

FOTOREPORTÁŽ: Michalovský park sa zmenil na jednu veľkú farmu

Farmári zo Zemplína odprezentovali v Michalovciach techniku za vyše dva milióny eur. Prvý ročník podujatia sa uskutočnil v centre mesta spolu so živými zvieratmi. Prinášame vám fotoreportáž.

Ilustračný obrázok k článku FOTOREPORTÁŽ: Michalovský park sa zmenil na jednu veľkú farmu
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Farmárske podujatie odštartovalo v sobotu v ranných hodinách požehnaním všetkých druhov plodov od poľnohospodárov i živočichárov. Všetko sa to odohralo v Parku študentov na ploche približne 30 000 m2. V tejto súvislosti bola uzatvorená aj Obchodná ulica.

Zvieratká pre oči i pre peňaženku

Približne 35 vystavovateľov ukázalo v Michalovciach nielen obrovské stroje, ale aj živé zvieratá. Vystavovali kone, vysokohorský druh hovädzieho dobytka, ovce, kozy, holuby, sliepky, kačky, zajace, morky a iné. „Najviac sa mi páčili malé prasiatka,“ povedala nám Lucia. Ľudí zaujala aj krava s poriadne bohatým rodokmeňom.

Niektoré zvieratá sa nielen vystavovali, ale aj predávali. Tí, ktoré chceli napríklad také prasiatko zadarmo, ho mohli počas podujatia ja vyhrať v tombole. Okrem zvierat poľnohospodári prezentovali rôzne druhy obilnín, ktoré sa na Zemplíne dajú dopestovať. Návštevníkom ukázali tiež techniku, s ktorou pracujú.

Zážitok v obrovských strojoch

V Študentskom parku stáli kombajny, vlečky, traktory, prívesné zariadenia, postrekovače s rozpätím viac ako 60 metrov. Okrem pozerania si mohli Michalovčania aj sadnúť do vnútra týchto obrovských strojov a pozrieť sa na svet z poriadnej výšky.

„Je to úžasné, že si môžem sadnúť do traktora. Ako chlapec som o tom sníval. Dnes som tu s vlastným synom,“ priznal sa Peter. Hoci tieto parádne kombajny neboli na predaj, kúpiť sa dali zato mliečne i mäsové domáce výrobky. Pre najmenších čakali detské kolotoče, jazdenie na poníkoch, či nafukovací hrad.

Malý jarmok priniesol včelie produkty, domáce sladkosti, ale aj umelca Dávida Máriassyho (Flat room wood studio), ktorý priamo pred ľuďmi vyrábal svoje diela z dreva. Zaujímavou bola aj tombola, v ktorej hlavnou cenou bolo živé prasiatko. Nový majiteľ mal s ním jasné plány. Ako na tribúne prezradil, chce ho zjesť.

Pozrite si fotogalériu.

Môže vás zaujímať:

Kedysi pýcha Michaloviec, potom schátraná ruina: Zaspomínajte si na legendárny Hotel Park

Michalovské polia zobrali vtáky útokom: Traktor je pre nich požehnaním, pozrite FOTO a VIDEO

Michalovčan Vlado (68) má v chove svojich husokačiek jasno: Netreba žiť na dedine, BIO vajcia aj v meste! VIDEO pobaví

Foto:ilustračné

Prvý ročník Farmárskeho dňa v Michalovciach na fotkách
30
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM