Ondrej Petričko Futbal

Futbalisti MFK Zemplín sa víťazstvom rozlúčili so sezónou: Patrí im 5. miesto

Michalovskí futbalisti si v poslednom zápase sezóny poradili s futbalistami zo Šamorína. Zvíťazili 2:0 a v tejto sezóne tak obsadili konečné 5. miesto, keď preskočili práve svojho posledného súpera.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti MFK Zemplín sa víťazstvom rozlúčili so sezónou: Patrí im 5. miesto
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk

Zápas sa začal v pokojnom tempe a do deviatej minúty sa nič podstatné neudialo. Až kým sa v spomínanej minúte nedostal do bezprostrednej blízkosti brankára Šamorína domáci Hamuľak a bolo 1:0. Už v 14. minúte pohrozil JuanPe, no jeho volej šamorínsky brankár pohodlne chytil. Hostia sa dostávali do šancí len sporadicky, ale Tomáša Jenča sa im nepodarilo prekonať.

Michalovčania si vybojovali 5. miesto

Na začiatku druhého polčasu mohli hostia vyrovnať, keď Mezovský poslal loptu z rohu priamo na hlavu spoluhráča, ale Jenčo aj toto vykryl. Naopak, na druhej strane to už v 61. minúte padlo opäť Hamuľakovi. Dostal krásny pas stredom ihriska a na jeho rýchlosť už nestačila ani dvojica hosťujúcich hráčov. Sám pred brankárom pohodlne skóroval.

Hneď o pár minút prišla obrovská šanca na tretí gól domácich. Tá sa však neujala. Od 70. minúty Šamorín ožil a pokúšal sa so zápasom ešte niečo urobiť. Hostia však robili chyby v obrane a preto sa Michalovčania niekoľkokrát dostali do rýchlych protiútokov. Žiaden z nich sa neskončil gólom. Hostia mali do konca zápasu ešte pár šancí, ale hráči MFK Zemplín už dokázali výsledok ustrážiť.

S tohtoročnou druholigovou sezónou sa tak rozlúčili víťazstvom, vďaka ktorému preskočili svojho posledného súpera a obsadili konečnú 5. priečku v tabuľke.

Z druhej ligy zostupujú Ružiná a Dolný Kubín, do Corgoň ligy postupuje Dunajská Streda.

MFK Zemplín Michalovce – FC ŠTK 1914 Šamorín 2:0 (1:0)

Góly: 10. a 61. Hamuľak

Rozhodca neudelil žiadnu kartu

Rozhodoval: Jurenka

Divákov: 1 138

Futbal Michalovce - Šamorín
9
Galéria
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM