Rôzne

Gymnázium Pavla Horova sa raduje: Podarilo sa mu získať technologické vychytávky

Gymnázium Pavla Horova v Michalovciach sa môže radovať. Tejto známej škole sa podarilo získať viaceré technologické vychytávky.

Ilustračný obrázok k článku Gymnázium Pavla Horova sa raduje: Podarilo sa mu získať technologické vychytávky
4
Galéria
Zdroj: IT Akadémia

Gymnázium Pavla Horova v Michalovciach sa raduje. Škole sa totiž podarilo získať takzvaný IT Science Lab. Ten obsahuje viaceré moderné technologické kús­ky.

Má zlepšiť vzdelávanie

Gymnázium Pavla Horova zverejnilo, že patrí medzi 24 slovenských gymnázií, ktoré dostalo spomínaný IT Science Lab a to v rámci aktívneho zapojenia školy do národného projektu IT Akadémia.

Národný projekt IT Akadémia má zlepšiť vzdelávanie v oblasti informatiky a prírodných vied. Má vytvoriť efektívny model vzdelávania a prípravy mladých ľudí pre aktuálne i perspektívne potreby vedomostnej spoločnosti a trhu práce so zameraním sa na profesie v oblasti informatiky a informačno-komunikačných technológií (IKT).

„Aktuálne je do projektu zapojených viac ako 10 000 žiakov základných škôl, 7 500 stredoš­kolákov a 900 vysokoškolákov . A sme radi, že aj školy z Michaloviec.,“ uviedli pre náš spravodajský portál z IT Akadémie.

Aj 3D tlačiareň

IT Science Lab pre gymnáziá, ktorý dostala aj spomínaná michalovská škola, obsahuje rôzne technologické kúsky. A to napríklad aj 3D tlačiareň. Študenti sa však môžu radovať trebárs i z inteligentného pera so záznamom pohybov na akomkoľvek kancelárskom papieri.

V škole ďalej pribudla aj meteostanica s meraním teploty, barometrického tlaku a vlhkosti, ktorá umožňuje nahrávanie nameraných údajov na server. A súčasťou spomínaného IT Science Lab je napríklad aj vozíčkový systém na štúdium pohybu, kamera pre mikropočítač, ale aj ďalšie technologické kús­ky.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia

Michalovské gymnázium dostalo celý rad rôznych technologických kúskov
4
Galéria
Zdroj: IT Akadémia
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM