Hádzaná

Hádzaná play-off: Obhajca Iuventa Michalovce ako favorit vo finále proti Šali

Štvrtý rok za sebou a ôsmykrát v histórii sa v boji o slovenský titul v hádzanej žien stretnú tímy Iuventy Michalovce a Slovana Duslo Šaľa. Do série na tri víťazné zápasy vstupuje v pozícii favorita Iuventa Michalovce.

Ilustračný obrázok k článku Hádzaná play-off: Obhajca Iuventa Michalovce ako favorit vo finále proti Šali
Zdroj: TASR

Obhajca titulu vlani zavŕšil víťazný hetrik a na konte má spolu šesť titulov, Duslo túži jeho sériu prerušiť a získať jubilejný desiaty vavrín v ére samostatnosti.

Iuventa ako víťaz základnej časti WHIL odštartuje finále v sobotu a v nedeľu dvoma duelmi na domácej palubovke. Zverenky trénera Jána Packu stali piatykrát v histórii víťazkami spoločnej česko-slovenskej interligy, ale proti Šali nečaká kouč ľahké zápasy.

Finále bude veľmi ťažké

„Očakával som, že Partizánske bude Šali v semifinále klásť väčší odpor. Šalianky ukázali, že sú lepšie ako Partizánske a finále bude určite veľmi ťažké," povedal Packa pre oficiálny klubový web s tým, že súperovi môže hrať do karát rozohratosť.

Iuventa totiž cez Senec postúpila 3:0 na zápasy, ale dva z nich vyhrala kontumačne a v priebehu troch týždňov odohrala iba jediný súťažný zápas. „Určite je to pre nich výhodou. Nám sa to bohužiaľ s tým Sencom nevydarilo. To, že hrali ťažké stretnutia s Partizánskym môže byť ich plusom, pretože majú lepšiu zápasovú prax ako my.“

Kapitánka Michaloviec Terézia Szöllösiová je pred víkendom optimistkou a tvrdí: „Vstupujeme do finále s tým, že chceme po prvých dvoch zápasoch viesť 2:0 a som o tom presvedčená, že sa tak aj stane. Aj ony sa snažia o rýchlu hádzanú a my si budeme teda musieť dávať pozor na ich trháky. Majú takisto kvalitné spojky, takže aj na to si budeme musieť dať pozor a intenzívnejšie ich brániť pri zakončení."

Šalianky čakajú na zisk pohára už deväť rokov

V posledných troch edíciách boja o národný titul ťahali Šalianky s východniarkami vždy za kratší koniec v pomere 0:3 na zápasy, na zisk jubilejného desiateho pohára pre majstra SR tak čakajú už deväť rokov.

V aktuálnej sezóne sa oba tímy stretli v troch vzájomných zápasoch – vo WHIL si pripísali Iuventa i Duslo domáci triumf o jeden gól, vo finále Slovenského pohára Michalovce vyhrali na pôde Šale 31:27 a obhájili tak zisk trofeje. Práve hráčky Dusla sa tak v tejto sezóne postarali o jednu z dvoch ligových prehier Zemplínčaniek.

Michalovčanky ako favoritky

„Michalovce sú favoritom o tom niet pochýb, ale práve to by mohlo byť našou výhodu. My môžeme hrať uvoľnene, im to môže zväzovať ruky a nohy. Dievčatá si na súpera veria a už z Michaloviec by sme si radi doniesli aspoň jedno víťazstvo," povedal Petrikovič, ktorého káder netrápia žiadne čerstvé zdravotné problémy. Predností súpera si je ale vedomý.

„Michalovce majú veľkú silu prakticky na všetkých postoch, pozor si musíme dať na nebezpečné krídla i spojky a pokúsiť sa otupiť najväčšie zbrane Iuventy, Verím, že keď sa nám bude dariť strelecky a zachytajú nám brankárky, môžeme hrať s nimi vyrovnané partie."

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM