Ondrej Petričko Hádzaná

Hádzanárky Iuventy otvoria novú sezónu doma proti Veselí: Tento rok ubudne jeden slovenský tím

Michalovské hádzanárky vstúpia do novej sezóny spoločnej česko-slovenskej súťaže WHIL na domácej palubovke proti Veselí nad Moravou. Hráčky Iuventy budú v nadchádzajúcej sezóne obhajovať titul.

Ilustračný obrázok k článku Hádzanárky Iuventy otvoria novú sezónu doma proti Veselí: Tento rok ubudne jeden slovenský tím
Zdroj: TASR

Slovenské šampiónky v hádzanej žien z Iuventy Michalovce odštartujú svoju púť za obhajobou titulu v novom ročníku spoločnej slovensko-českej súťaži WHIL v 1. kole (31. augusta – 1. septembra) na svojej palubovke proti HC Veselí nad Moravou. Rozhodol o tom štvrtkový žreb súťaže.

Hrať chceli aj Ukrajinky, 8 klubov bolo proti

V 12. ročníku tejto medzinárodnej súťaže sa predstaví dvanásť tímov – osem z Českej republiky (DHK Zora Olomouc, HC Zlín, TJ Házená Jindřichův Hradec, HC Veselí nad Moravou, HK Baník Most, DHC Slavia Praha, DHC Sokol Poruba, TJ Sokol Písek) a štyri zo Slovenska (Iuventa Michalovce, HK Slovan Duslo Šaľa, ŠKP Piccard Senec, HK Slávia Partizánske). Z lanskej slovenskej pätice chýba UDHK ŠG Nitra, posledný tím z predchádzajúceho ročníka. Pre finančné „suchoty“ sa klub do nového ročníka neprihlásil.

Záujem však mal ukrajinský klub Karpaty Užhorod, ale keďže až osem klubov sa vyslovilo proti jeho účasti, tak stanovisko oboch národných zväzov bolo zamietavé.

Iuventa aj v európskom Challenge Cupe

Základná časť sezóny bude mať 22 kôl v rámci ktorých sa stretne každý s každým doma a vonku. Posledné kolo je na programe 12. apríla 2014, 26. apríla sa v Česku aj na Slovensku súčasne rozbehne semifinále play off, ku ktorému sa znova vracajú na českej strane. České tímy na 5.-8. mieste budú hrať aj play out. Hrať sa bude na tri víťazné zápasy, rovnako tak aj finále, noví majstri budú známi najneskôr 24. mája.

Štyri tímy budú v novom ročníku WHIL reprezentovať aj v európskych pohároch. Z ČR Baník Most, víťaz tohtoročného Challenge Cupu sa predstaví v Pohári EHF, Slavia Praha a Sokol Poruba v Challenge Cupe, zo Slovenska Iuventa Michalovce v Challenge Cupe.

WHIL v tomto formáte bude pokračovať do konca sezóny 2014/15. Tesne pred žrebovaním sa na tom písomne dohodli najvyšší predstavitelia oboch národných hádzanárskych zväzov.

Vyžrebovanie 1. kola WHIL 2013/14:

  • HK Slovan Duslo Šaľa – HK Baník Most
  • HC Zlín – DHC Slavia Praha
  • TJ Sokol Písek – DHK Zora Olomouc
  • Iuventa Michalovce – HC Veselí nad Moravou
  • ŠKP Piccard Senec – TJ Házená Jindřichův Hradec
  • HK Slávia Partizánske – DHC Sokol Poruba

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM