Ondrej Petričko Rôzne

Hasiči z dvoch okresov zasahovali pri dopravnej nehode osobného auta a autobusu

Pri dopravnej nehode autobusu a osobného motorového vozidla, ktorá sa stala medzi obcami Trhovište a Horovce v okrese Michalovce zasahovalo 10 hasičov. V autobuse sa viezlo asi 20 ľudí, v osobnom aute sa zranili matka a dieťa. Na pomoc priletel aj vrtuľník.

Ilustračný obrázok k článku Hasiči z dvoch okresov zasahovali pri dopravnej nehode osobného auta a autobusu
Zdroj: Policajný zbor SR

Na odstraňovaní následkov nehody sa podieľali 10 príslušníci z hasičských staníc v Michalovciach a Trebišove. Zuzana Farkasová z komunikačného a organizačného oddelenia Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) informovala, že autobus prevážal približne 20 ľudí, z ktorých utrpeli zranenia dve osoby. Autobus viezol cestujúcich na linke Sobrance – Košice.

Vodička auta má ťažké zranenia

V osobnom motorovom vozidle sa ťažko zranili dve osoby, matka a dieťa, pričom dieťa Vrtuľníková záchranná zdravotná služba transportovala z miesta nehody do nemocnice v Košiciach.

Generálny riaditeľ SAD Michalovce Gajza Sačko TASR informoval, že vodička osobného auta prešla zo zatiaľ nezistených príčin do protismeru, kde sa následne zrazila s autobusom. Pri prechádzaní miernej zákruty sa zrejme dostatočne nevenovala vedeniu motorového vozidla. „Autobus sa snažil zrážke vyhnúť a tak vošiel na krajnicu a následne sa prevrátil do priekopy," priblížil Sačko. Ako ďalej uviedol, okolnosti nehody sú momentálne predmetom vyšetrovania dopravnej polície.

Spomínaná 24-ročná vodička je momentálne v ťažkom stave hospitalizovaná na Oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny v michalovskej nemocnici. „Šoféra autobusu sme hospitalizovali iba s ľahkými zraneniami," povedala hovorkyňa nemocnice Zuzana Gajdošiková.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM