Rôzne

Herecké hviezdy v Michalovciach: Čaká nás predstavenie Rasťa Piška

Aj keď Michalovčania nemajú vlastné divadlo, herci cestujú za nimi. Tentokrát si vychutnáte výkony divadelnej hry Rasťa Piška pod názvom Všade dobre.

Ilustračný obrázok k článku Herecké hviezdy v Michalovciach: Čaká nás predstavenie Rasťa Piška
Zdroj: Dnes24.sk

Mestské kultúrne stredisko v Michalovciach ponúka v mesiaci apríl premiéru divadelnej hry Rasťa Piška pod názvom Všade dobre. A o čo pôjde?

Grétka a Gusto sú manželský pár, ktorý sa ocitne na ulici, z tejto zúfalej situácie nevedia nájsť východisko a preto sa rozhodnú pre dobrovoľný odchod z tohto sveta. Našťastie sa im to nepodarí a tak sú nútení popasovať sa s novou životnou situáciou. V snahe prežiť sú ochotní ísť po žobraní, vtierať sa na rôzne spoločenské akcie a rauty, ba dokonca vyskúšať najstaršie remeslo.

Keďže sú obaja dosť naivní, pomáha im „skúsený“ bezdomovec Zemák. Pomaly ale isto sa obaja prispôsobujú životu na ulici a to, čo sa im zo začiatku zdalo ako katastrofa ich teraz teší.

Uvedomujú si, že získali slobodu a nezávislosť, a že prežiť sa dá takmer všade, pokiaľ je pri vás niekto, komu na vás záleží. A tak v závere hry, keď sa pri nich objaví starosta a ponúkne im v rámci svojej predvolebnej kampane byt, manželia zareagujú prekvapivo.

„Táto tragikomédia je analýzou medziľudských vzťahov, spolunažívania, ale i zrkadlom dnešného hektického a často povrchného života,“ informuje vedúci úseku kultúrno-osvetovej činnosti a propagácie Michal Korpa. Dopĺňa, že predstavenie sa končí symbolicky na Vianoce a nezáleží na tom, či ste v paláci alebo na ulici, veď všade dobre, pokým je rodina spolu.

účinkujú: ZUZANA TLUČKOVÁ, PAVOL TOPOĽSKÝ, RASŤO PIŠKO

Termín podujatia: 12. apríla 2016 o 18.00 hod.

Do Michaloviec zavítajú známi herci
1
Galéria
Zdroj: MsKS Michalovce
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM