Správy Rôzne

Hrádok sa spája s Moussonom, Sztárayovcami a školou s florbalom aj folklórom

Pod Hrádkom láka michalovská škola budúcich prvákov aj na Zero učebňu. Čo to je?

Ilustračný obrázok k článku Hrádok sa spája s Moussonom, Sztárayovcami a školou s florbalom aj folklórom
Zdroj: TASR

Školy v Michalovciach začínajú lákať budúcich prvákov. Postupne vám predstavíme tie, ktoré zverejnia svoje informácie. Žiaci ZŠ T.J. Moussona každoročne dosahujú výborné výchovno-vzdelávacie výsledky (testovanie, prijímacie skúšky na stredné školy, olympiády a súťaže). A prečo tam ísť?

Populárny florbal

Škola sa venuje nadaným a talentovaným žiakom v oblasti športu : florbal, atletika, hádzaná. Ako tvrdí, pedagógovia sa venujú aj žiakom s umeleckým nadaním ( tanec – súbor Slniečko, spev, výtvarná výchova, tvorivé dielne). Vydávajú aj školský časopis.

Slniečko určite mnohí z vás poznajú. Ďalej sa škola zameriava na rozšírenú výučbu cudzích jazykov: anglický jazyk (od 1. roč. využívanie metódy CLIL),nemecký a ruský jazyk – voliteľný od 3. ročníka, vyučovanie informatiky a informatických zručností – nová ZERO učebňa, bohaté mimoškolské aktivity

Relaxačné prvky

Súčasťou je školský klub detí, centrum voľného času i školská jedáleň. Žiaci môžu využívať a vzdelávať sa v jazykových učebniach, v hudobnej a tanečnej učebni, v troch učebniach informatiky – počítače, notebooky, tablety, v triedach s interaktívnymi tabuľami, školská knižnica. Majú tam tiež relaxačné prvky pre žiakov na chodbách, dve telocvične, veľký športový areál.

„Absolvent školy by mal byť schopný vytvárať dobré medziľudské vzťahy, starať sa o svoje fyzické i psychické zdravie, vedel uzatvárať kompromisy, byť schopný vyhľadávať, hodnotiť a využívať pri učení rôzne zdroje informácií, dobre ovládať slovenský jazyk a sám sa starať o kultúru svojho písomného a ústneho vyjadrovania, ovládať dva svetové jazyky, mať schopnosť vnímať umenie, byť si vedomý svojich kvalít, byť pripravený uplatniť sa v zamestnaní na Slovensku i v celom európskom priestore a byť zodpovedný za svoj život,“ zverejnila škola.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM