Správy

Husté sneženie môžu v našom okrese skomplikovať záveje a poľadovica

Prebudili sme sa do hustého sneženia. Ružovo to nevyzeralo ani pre autá na cestách.

Ilustračný obrázok k článku Husté sneženie môžu v našom okrese skomplikovať záveje a poľadovica
Zdroj: TASR

Husté sneženie v pondelok ráno sťažilo dopravu na cestách. Naši čitatelia nás už v skorých hodinách informovali o niektorých úsekoch okresu Michalovce, ktoré sú neprejazdné, najmä v obciach. V okrese Michalovce platia podľa SHMÚ v pondelok 25. 1. 2021 až 4 výstrahy.

Až 4 výstrahy

Slovenský hydrometeorologický ústav zverejnil na svojej stránke 1. stupeň výstrahy pred snežením 25. 1. do 12. hod. pre okres Michalovce V SEVERNÝCH LOKALITÁCH, kde sa očakáva výskyt sneženia, pri ktorom MIESTAMI spadne 10 – 15 cm nového snehu. Uvedená výška nového snehu predstavuje podľa SHMÚ potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb). „Predpokladaná výška nového snehu je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ zverejnili na svojej webstránke.

Pozor si dajte aj na snehové jazyky a záveje. Výstraha 1. stupňa platí do 18:00 hod. „V okrese Michalovce sa MIESTAMI očakáva tvorba snehových jazykov. Tvorba snehových jazykov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity,“ zverejnili meteorológovia.

Dodali, že výskyt snehových jazykov je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Vietor aj poľadovica

Do 14. hodiny platí výstraha 1. stupňa pred vetrom. OJEDINELE sa podľa SHMÚ očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 18 – 23 m/s (65 – 85 km/h) a v PRIEMERE okolo 12 m/s (45 km/h).

Pozor si dajte aj na poľadovicu do 12. hodiny. Platí totiž výstraha 1. stupňa a v okrese Michalovce sa V SEVERNÝCH ČASTIACH očakáva OJEDINELE tvorba poľadovice.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM