Tlačové správy

Ikonické Kúpele Sliač si vás podmania kúpeľnou tradíciou aj harmonizujúcim relaxom

Blahodarné účinky jedinečnej liečivej vody sliačskeho žriedla sú známe už viac ako 800 rokov. Skutočne výnimočné zloženie vody a nezameniteľnú kúpeľnú atmosféru dopĺňa čarokrásne prostredie kúpeľného parku popretkávaného spletitými chodníčkami, ktoré lákajú na romantické potulky okolitým prostredím.

Ilustračný obrázok k článku Ikonické Kúpele Sliač si vás podmania kúpeľnou tradíciou aj harmonizujúcim relaxom
17
Galéria
Zdroj: Kúpele Sliač

Jedinečnosť vody podčiarknutá výnimočnosťou prostredia

Kúpeľné pobyty sú už tradične spájané s liečbou rôznorodých zdravotných komplikácií. V Kúpeľoch Sliač sa však snúbia tradičné liečebné účinky kúpeľných procedúr s modernými formami celkovej regenerácie tela i ducha. Dopriať si tak môžete plnohodnotnú liečbu zdravotných problémov spojenú s dokonalým oddychom. Ten môžete tráviť aktívne aj pasívne v liečebných vnútorných bazénoch, či vonkajších bazénov kúpeľného kúpaliska, návštevou soľnej jaskyne alebo prechádzkami po rozsiahlom parku, ktorý je pre svoju unikátnosť zaradený medzi národné kultúrne pamiatky. Pokojný oddych si môžete kedykoľvek osviežiť dynamickejšími aktivitami. Priamo v areáli kúpeľov si viete zapožičať e-bike a vydať sa preskúmať krásy širšieho okolia kúpeľov. Certifikovaný sprievod a najnovšia výstroj pre nordic walking vám zase poodhalí unikátne krásy areálu parku známom najmä pre svoje obľúbené „srdiečkové trasy“. Vydať sa môžete aj cestou za prameňmi. Kúpele Sliač sú jedinečným liečebným miestom aj pre svoje štyri vyhlásené pramene, ktorých liečivá sila uľaví od viacerých zdravotných komplikácií.

Zdroj: Kúpele Sliač

Liečivá voda – náš liečivý poklad

Kúpele Sliač sú historicky prvými kúpeľmi, ktoré boli vďaka jedinečnému prírodnému zdroju – liečivej minerálnej vode určené na liečbu srdcovo-cievnych ochorení. Vynikajúce výsledky ale dosahujú aj pri liečbe pohybového aparátu, ženských chorôb, onkologických ochorení či post-covidového syndrómu. Základom liečby je tu uhličitá terapia v kúpeli v čistej, vonkajším zásahom nijak neupravovanej minerálnej vode pri izotermickej teplote 33,3 °C. Sliač je svojou unikátnou liečivou vodou radený len medzi štyri miesta na svete, okrem Slovenska je to Argentína, Austrália a Španielsko. Prírodný žriedlový plyn s obsahom viac ako 98% prírodného oxidu uhličitého a zbytkom inertných plynov sa ako liečebná pomôcka využíva na celom Slovensku jedine v Kúpeľoch Sliač. Bez ďalších úprav sa tak využíva pre viaceré zdravie pohládzajúce procedúry.

Zdroj: Kúpele Sliač

Ubytovanie v tradičnom kúpeľnom štýle

V ikonickom areáli kúpeľov vás už na pohľad očarí Kúpeľný hotel Palace ***.  Hotel je rovnako ako park vyhlásený za národnú kultúrnu pamiatku, ktorá vás už pri vstupe uvíta nezameniteľnou eleganciou architektúry funkcionalizmu a očarí svojou dobovou atmosférou. Ubytovanie poskytujú Kúpele Sliač v hotelových izbách viacerých štandardov, ktoré v nedávnej dobe prešli modernizáciou, napr. komplexnou obmenou matracov a hotelových textílií, doplnením pokrytia wifi-signálom či výmenou TV prijímačov, s rozšírenou ponukou TV staníc.

Zdroj: Kúpele Sliač

Oku aj zdraviu lahodiace stravovanie

Strava je taktiež dôležitou súčasťou pobytu každého hosťa, a práve preto sa na ňu kladie veľký dôraz. Pestrú celodennú stravu zabezpečujú gastro špecialisti kúpeľov formou bufetov, prípadne prostredníctvom servírovanej stravy v závislosti od typu pobytu. Počas letných večerov si navyše môžete pochutnať na grilovaných špecialitách pripravovaných v nádhernom prostredí parku. Súčasťou kúpeľného komplexu je aj kaviareň lemovaná vonkajšou terasou, kde si môžete dopriať poobednú kávu či osviežujúci nápoj.

Príďte si do Kúpeľov Sliač zregenerovať telo a osviežiť dušu. Nezameniteľná kúpeľná atmosféra je tu dokonale sprevádzaná kvalitou ubytovacích i stravovacích služieb. Vaše telo tu v liečivej vode nájde zdravie a vašu myseľ tu v romantickom prostredí čaká vytúžený pokoj.

Zdroj: Kúpele Sliač

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Kúpele Sliač
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM