Správy

Inšpirácie na nastávajúci víkend pre Michalovčanov: Tipy na zaujímavé akcie, ktoré vám spríjemnia voľný čas

Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? Možno vám pri rozhodovaní pomôže hneď niekoľko zaujímavých inšpirácii. Michalovčania a spol., toto môže zlákať aj vás...

Ilustračný obrázok k článku Inšpirácie na nastávajúci víkend pre Michalovčanov: Tipy na zaujímavé akcie, ktoré vám spríjemnia voľný čas
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Carmen á la GYPSY DEVILS

11. februára o 19:00, MsKS

Tanečná dráma vášnivej, osudovej lásky krásnej a neskrotnej Cigánky – najznámejší príbeh lásky, ktorému nechýba romantická zápletka ani vášnivé emócie. Príbeh žiarlivosti, ktorý nevyhnutne smeruje k tragickej smrti. Nadčasový príbeh ožije v strhujúcom tanci so zmesou španielskeho i cigánskeho temperamentu. Romantické melódie Georgesa Bizeta zaznejú v originálnej úprave Ernesta Šarköziho, vedúcej osobnosti orchestra Cigánski Diabli, jedného z najlepších orchestrov v kategórii etno a world music na svete, charizmatického cimbálového mága. Originálne diela, v ktorých majstrovsky spájajú folklór s ostatnými hudobnými žánrami (džez, etno, flamenco), dopĺňajú o výnimočnú virtuozitu, ktorá je neodmysliteľnou súčasťou ich umeleckého prejavu. Fúzia tanečného a hudobného sveta s rôznorodosťou hudobných žánrov a tanečných techník to je Carmen á la Gypsy Devils.

Astronomické Nové Mexiko

12. februára o 17:00, MsKS

Prednáška sa bude konať 12. februára 2016 (paitok) o 17.00 hod. v malej sále Mestského kultúrneho strediska v Michalovciach. V prípade jasného počasia bude po prednáške nasledovať pozorovanie Mesiaca prenosným ďalekohľadom pred budovou MsKS. Vstup voľný!

Ples muzikantov

12. febuára, Zlatý bažant v Michalovciach

Ples hudobníkov má v Michalovciach už svoju tradíciu. Na treťom ročníku netradičného plesu sa stretne niekoľko regionálnych domácich kapiel, cimbalová hudba ako aj hudobní hostia. Muzikanti sa počas roka nemajú možnosť stretnúť, všetky kapely sú dosť vyťažené, hrajú na svadbách, zábavách, plesoch a pod. Ples hudobníkov je pravým opakom. Je venovaný vlastne práve muzikantom, ale je aj pre ľudí, ktorí sa chcú zabaviť. Na plese hudobníkov sa striedajú rôzne kapely počas celého večera.

Atlantída

14. febuára, Chemkostav aréna

Nový slovenský muzikál s pesničkami Mira Žbirku. Jediné mesto východného Slovenska, ktoré uvidí tento vynikajúci muzikál sú Michalovce. Predpremiéra sa uskutoční 14. februára v Chemkostav ARÉNE. Príďte si pozrieť najnovší slovenský muzikál, plný skvelých hereckých, speváckych a tanečných výkonov. Strhujúci dej, množstvo energie, známe piesne, to všetko Vás čaká v muzikáli Atlantída.

EKO

15. februára o 16:00, Zemplínske osvetové stredisko

Srdečne vás pozývame na vernisáž výstavy fotografií EKO, nás zemplínskych fotografov. Vernisáž sa uskutoční 15. februára 2016 o 16:00 hod. Výstava potrvá do 8. marca 2016 v Galérii Zemplínskeho osvetového strediska v Michalovciach.

Môže vás zaujímať:

V Michalovciach máme takéto čudo: Zmestí sa tam 30 detí, uhádnete, čo to je?

Keď sa mamičke nenarodí len jedno dieťa… Aha, aké pôrody zaznamenali v Michalovciach

Najnovšie INFO za Michalovský okres: Koľkí ľudia sú stále bez práce?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM