Správy Rôzne

Interaktívna mapa okresu Michalovce bojuje proti pandémii výnimočnými lokalitami

Zaujímavé tipy na výlety aj v okrese Michalovce prezentuje nová interaktívna mapa. Do jej vytvorenia či doplnenia obsahu sa môže zapojiť aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Interaktívna mapa okresu Michalovce bojuje proti pandémii výnimočnými lokalitami
Zdroj: EASYFOTO TASR/Karin Ošvárthová

Vzhľadom na aktuálne platné opatrenia, súvisiace s pandémiou COVID-19, kedy je pohyb obyvateľov na území Slovenskej republiky možný len v rámci prírodných oblastí jednotlivých okresov, vytvorila Krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus online interaktívne mapy. Aj pre náš okres.

Výnimočné lokality

Ich obsahom sú tipy na výlety pre obyvateľov všetkých okresov v Košickom kraji. Návštevníci a obyvatelia majú možnosť bezpečne preskúmať výnimočné lokality vhodné pre zamilované páry, rodiny s deťmi alebo vlkov samotárov.

Turistické miesta sú zmapované v rámci týchto troch kategórií, šité sú pre potreby širokého okruhu návštevníkov. Ako uvádza výkonná riaditeľka Krajskej organizácie cestovného ruchu Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková, uvedomujú si dôležitosť aktívneho pohybu v aktuálnom období, a preto chceli aj prostredníctvom nástroja online interaktívnych máp inšpirovať ľudí k návšteve menej vyťažených, no zároveň nesmierne zaujímavých lokalít.

,,Vidíme veľký zmysel v zapojení verejnosti pri tvorbe jednotlivých máp. Domáci obyvatelia poznajú svoj okres najlepšie a častokrát vedia o miestach, o ktorých sme doteraz nepočuli ani my sami. Preto sa veľmi tešíme na výsledok, ktorý nám táto spolupráca s verejnosťou prinesie,“ doplnila výkonná riaditeľka.

Proti pandémii

Košický samosprávny kraj rovnako ako ostatné kraje bojuje proti pandémii rôznymi spôsobmi. Ľuďom odporúča chrániť sa všetkými možnými spôsobmi, no takisto odporúča chodiť do prírody a spoznávať kraj v rámci svojich možností.

,,Snažíme sa poskytnúť obyvateľom Košického kraja dôvod na úsmev a radosť aj v tomto náročnom období. Jedným z nich môže byť práve spoznávanie svojho najbližšieho okolia. Nepriamy, no aktívny kontakt s verejnosťou pri tvorbe interaktívnych máp okresov, nám poskytuje cennú spätnú väzbu, ktorá vypovie viac o čom, čo ich skutočne zaujíma. Tešíme sa, že návštevníci sa do tvorby interaktívnych máp zapájajú a pridávajú nové miesta do jednotlivých okresov,“ poznamenal predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Pozrite si interaktívnu mapu pre náš okres.

Okres Michalovce: https://www.mapotic.com/…a-michalovce

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM