Erik Bojničan Hádzaná

Iuventa do Španielska s päťgólovým náskokom: Podľa manažéra má klub na postup!

Hádzanárky Iuventy Michalovce v nedeľu nastúpia na odvetný zápas 3. kola Pohára EHF na palubovke španielskeho družstva Balonmano Bera Bera. Hráčky slovenského majstra zvíťazili v prvom zápase rozdielom piatich gólov (34:29) a veriť si budú aj v odvete, ktorá začína netradične na pravé poludnie.

Ilustračný obrázok k článku Iuventa do Španielska s päťgólovým náskokom: Podľa manažéra má klub na postup!
Zdroj: TASR

Hráčky Iuventy odcestovali do dejiska už v piatok a na náhodu nenechali ani prípravu na netradičný čas zápasu. „Nezvyčajnému začiatku zápasu sme podriadili aj tréningový proces. Viackrát sme trénovali na pravé poludnie. Tým sme pripravili hráčky na to, že ešte o pol druhej budú musieť podať stopercentný výkon, hoci budú mať za sebou iba raňajky,“ poznamenal športový riaditeľ Iuventy Jaroslav Čúrny.

Do Španielska s psychickou výhodou

Slovenský majster získal päťgólovým víťazstvom v prvom zápase psychickú výhodu, z ktorej by v odvete mohol ťažiť. Podľa Čúrneho to bude presne opačná situácia, než aká bola pred prvým zápasom. „V ňom sme hrali doma a chceli sme získať čo najväčší náskok. Teraz bude rad na domácich. Veríme si aj vzhľadom na to, že sme v tejto sezóne už zdolali viaceré silné európske družstvá. Čerpáme aj z poznatkov našej vynikajúcej brankárky Raquel Lafuenteovej, ktorá tvrdí, že Španielky si na nás veria. Doma to však budú mať ťažké,“ uviedol.

K dispozícii všetky hráčky

Tréner Iuventy František Urban bude mať v Španielsku k dispozícii kompletný káder vrátane brankárky Lucie Gubikovej, ktorá sa po zranení vrátila do tréningového procesu a absolvovala aj prvý zápas proti Bera Bera.

Slovenský tím vzhľadom na výsledok prvého zápasu pozmení taktiku a proti španielskemu šampiónovi chce postup. „Bude to určite ťažký zápas. Španielky sa cez klubové médiá zastrájajú, že ich cieľom je postup a päťgólová strata nie je neprekonateľná,“ pokračoval športový manažér.

„Predpokladáme, že budú chcieť čo najskôr získať náskok a s tým spojenú psychickú výhodu. My si myslíme, že sme na tom lepšie fyzicky, čo potvrdil aj vzájomný zápas v Michalovciach. V jeho závere súperky fyzicky odpadli, a aj preto prehrali s takou stratou. Španielky sa skôr tlačili do bránkoviska, z čoho rezultovalo až jedenásť sedemmetrových hodov v náš neprospech,“ dodal Čúrny, podľa ktorého má tím na to, aby sme uhral potrebný výsledok zaručujúci postup do ďalšieho kola.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM